Open menu
28 | 03 | 2024

Αθήνα 6-6-2006

Π.Κ. 38


Εθνική ομοιοεπαγγελματική συλλογική σύμβαση εργασίας χειριστών γεωτρυπανιστών βοηθών εκσκαπτικών και ανυψωτικών μηχανημάτων μεταλλείων και λιγνιτωρυχείων όλης της χώρας.
 

Σήμερα την 24 Μαΐου 2006 στα γραφεία του Ο.ΜΕ.Δ., επί της οδού Πλατεία Βικτωρίας 7, παρουσία και του Μεσολαβητού του Ο.ΜΕ.Δ. Λάμπρου Σέμπου οι υπογράφοντες:

1. Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος, με έδρα Μενάνδρου 85, Αθήνα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους Aντώνη Ηλιόπουλο, Πρόεδρο και Νικόλαο Τερζή, Γεν. Γραμματέα,
2. Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, με έδρα την Αθήνα, οδός Ζαλοκώστα αρ. 4, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους Ε. ΒΙ6άλη, Πρόεδρο και Σ. Γιαννακόπουλο, Γεν. Γραμματέα,
3. Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, με έδρα την Αθήνα, οδός Ξενοφώντος αρ. 5, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Διονύσιο Νικολάου, Γενικό Διευθυντή.  

Συμφωνούν και αποδέχονται το εξής:
 

Αρθρο 1
Πεδίο Εφαρμογής

 

1. Στους όρους της σύμβασης αυτής υπάγονται οι χειριστές και βοηθοί χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, γεωτρητικών, και κάθε άλλου είδους και προορισμού, μηχανημάτων, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με την σχετική άδεια του Υπουργείου Ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι αυτοί χειρίζονται μηχανήματα θερμικής ισχύος άνω των 17 ίππων και ηλεκτροκίνητα μηχανήματα άνω των 15 ίππων σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 31/90.

2. Η σύμβαση αυτή εφαρμόζεται σε όλους τους εργαζόμενους μέλη της συμβαλλόμενης συνδικαλιστικής οργάνωσης, που απασχολούνται στις επιχειρήσεις των συμβαλλομένων εργοδοτικών οργανώσεων.
 

Αρθρο 2
Αναπροσαρμογή Αποδοχών

 

1. Ο βασικός μισθός και το βασικό ημερομίσθιο των εργαζομένων που υπάγονται στην σύμβαση αυτή, όπως ίσχυαν την 31.12.2005 πρoσαυξάνoνται την 1.1.2006 σε ποσοστό 3,2%, και όπως θα ισχύουν την 31.8.2006 προσαυξάνονται από την 1.9.2006 σε ποσοστό 3,2%.

2. Για το έτος 2007 οι βασικοί μισθοί και τα βασικά ημερομίσθια, όπως θα ισχύουν την 31.12.2006 προσαυξάνονται σε ποσοστό 4,4% από 1.1.2007.
 


Α. Για τους χειριστές ο βασικός μισθός διαμορφώνεται ως εξής:
 

Από 1ης Ιανουαρίου 2006 στο ποσό των 809,94 € μηνιαίως.
Από 1ης Σεπτεμβρίου 2006 στο ποσό των 835,86 € μηνιαίως.
Από 1ης Ιανουαρίου 2007 στο ποσό των 872,64 € μηνιαίως.
 

Β. Για τους βοηθούς χειριστές το βασικό ημερομίσθιο διαμορφώνεται ως εξής:
 

Από 1ης Ιανουαρίου 2006 στο ποσό των 29,75 € ημερησίως.
Από 1ης Σεπτεμβρίου 2006 στο ποσό των 30,70 € ημερησίως.
Από 1ης Ιανουαρίου 2007 στο ποσό των 32,05 € ημερησίως.
 

Αρθρο 3
Επιδόματα

 

Στους εργαζόμενους, που υπάγονται στην σύμβαση αυτή καταβάλλονται κατά περίπτωση και ανά ειδικότητα τα ακόλουθα επιδόματα, που υπολογίζονται στον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο, του άρθρου 2 αυτής της σύμβασης, όπως αυτά ισχύουν κάθε φορά.

1. Επίδομα Προϋπηρεσίας Χειριστών.
 

α) Στους χειριστές, που υπάγονται στην σύμβαση αυτή χορηγείται επίδομα προϋπηρεσίας σε ποσοστό 10% για κάθε τριετία και μέχρι πέντε τριετίες.
β) Ως προϋπηρεσία για την χορήγηση αυτού του επιδόματος θεωρείται ο χρόνος πραγματικής εργασίας στα καθήκοντα του χειριστού, σε οποιονδήποτε εργοδότη στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα από τον χρόνο της απόκτησης πρώτης αδείας περιλαμβανομένου και του χρόνου υπηρεσίας σε καθήκοντα βοηθού χειριστού. Η προϋπηρεσία σε καθήκοντα βοηθού χειριστού υπολογίζεται μέχρις δύο έτη σε οποιαδήποτε εργοδότη στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Η προϋπηρεσία σε άλλο εργοδότη αποδεικνύεται με γραπτές βεβαιώσεις «πιστοποιητικά» του ή των προηγουμένων εργοδοτών, που υποβάλλονται στον νέο εργοδότη μέσα σε μήνες τρεις το αργότερο από την ημέρα πρόσληψης, άλλως η καταβολή του επιδόματος αυτού αρχίζει από την υποβολή των πιστοποιητικών στον νέο εργοδότη.
 

2. Επίδομα Βαρέων Μηχανημάτων Χειριστών.
 

Στους χειριστές; που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους χρησιμοποιούν βαρέα μηχανήματα καταβάλλεται. Επίδομα βαρέων μηχανημάτων ανάλογα με την ιπποδύναμη των μηχανημάτων ως εξής:
- Για μηχανήματα από 100 έως 300 ίππους ποσοστό 8%.
- Για μηχανήματα από 300 ίππους και άνω ποσοστό 10%.
Σε περίπτωση που η απασχόληση του εργαζόμενου δεν είναι πλήρης κατά ημέρα και μήνα, καταβάλλεται το αντίστοιχο κάθε φορά επίδομα αναλόγως του πραγματικού χρόνου εργασίας στο αντίστοιχο μηχάνημα.
 

3. Επίδομα Ειδικών Συνθηκών Χειριστών και Βοηθών Χειριστών.
 

α) Σε όλους τους εργαζόμενους, που υπάγονται στην σύμβαση αυτή χορηγείται επίδομα ειδικών συνθηκών σε σχέση με τον τόπο και τις συνθήκες παροχής της εργασίας τους ως εξής:
Ποσοστό 12% σε όσους εργάζονται στην επιφάνεια.
Ποσοστό 17% σε όσους εργάζονται μέσα σε υπόγειες στοές.

β) Διευκρινίζεται ότι με τον όρο «ειδικές συνθήκες» νοούνται οι ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες απασχολείται ο εργαζόμενος. Επομένως εάν, παρέχεται άλλο επίδομα για την ίδια αιτία, το επίδομα αυτό συμψηφίζεται με το επίδομα ειδικών συνθηκών, που ρυθμίζεται με την σύμβαση αυτή. Το επίδομα ειδικών συνθηκών δεν συμψηφίζεται με τούς μισθούς, τα ημερομίσθια που προβλέπονται από την σύμβαση αυτή με εξαίρεση τυχόν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας από όπου και αν ρυθμίζεται αυτό.
 

4. Επίδομα Γάμου Χειριστών και Βοηθών Χειριστών.
 

α) Στους εργαζόμενους, που υπάγονται στην σύμβαση αυτή χορηγείται επίδομα γάμου σε ποσοστό 10%.
β) Το επίδομα γάμου καταβάλλεται και τους άγαμους γονείς καθώς και στις /ους χήρους /ες, διαζευγμένους /ες, εφ΄ όσον ο εργαζόμενος /η έχουν την επιμέλεια ενός τουλάχιστον παιδιού.
 

Αρθρο 4
Χρόνος Εργασίας

 

1. Εβδομαδιαία απασχόληση. Ο χρόνος εργασίας ανά εβδομάδα απασχόλησης για τους εργαζόμενους που υπάγονται στην σύμβαση αυτή είναι 40 ώρες ανά εβδομάδα για εβδομαδιαία απασχόληση πέντε ημερών.

2. Αμοιβή Κυριακών και νομίμων αργιών. Για την εργασία κατά τις Κυριακές και κατά τις αργίες, που έχουν καθορισθεί από τον νόμο, στους εργαζόμενους, που υπάγονται στην σύμβαση αυτή καταβάλλονται οι νόμιμες προσαυξήσεις ήτοι, το 1/25 των μηνιαίων αποδοχών, που καθορίζονται με την σύμβαση αυτή προσαυξημένων κατά 75% και για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο καταβάλλεται ή ίδια προσαύξηση του 75% επί του ημερομισθίου.

3. Διάλειμμα εργασίας. Στους εργαζόμενους που υπάγονται στη σύμβαση αυτή χορηγείται διάλειμμα 15 λεπτών σύμφωνα με τα οριζόμενο στο άρθρο 4 του Π.Δ. 88/1999 μεταξύ της 4ης και 6ης ώρας της ημερήσιας βάρδιας τους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό εργασιών των επιχειρήσεων.
 

Αρθρο 5
Δώρο Χριστουγέννων - Νέου Έτους - Πάσχα

 

Το επίδομα των εορτών Χριστουγέννων, νέου έτους και Πάσχα καταβάλλεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (νόμο και τις Υπουργικές Αποφάσεις που εκδίδονται κάθε φορά) και υπολογίζεται με βάση τις πραγματικές καταβαλλόμενες αποδοχές, οι οποίες δεν μπορεί να είναι κατώτερες από τις νόμιμες αποδοχές, που ρυθμίζονται με την σύμβαση αυτή.
 

Αρθρο 6
Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία

 

1. Φαρμακευτικά είδη στον τόπο εργασίας. Οι εργοδότες υποχρεούνται να διαθέτουν στους τόπους εργασίας τα αναγκαία φαρμακευτικά είδη για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όταν υπάρχει ανάγκη άμεσης και πρόχειρης αντιμετωπίσεως ατυχημάτων και ασθενειών των εργαζομένων.

2. Είδη ατομικής προστασίας του άρθρου 8 παράγραφο 1 του ΚΜΛΕ. Στους εργαζόμενους, που υπάγονται στους όρους αυτής της ΣΣΕ οι εργοδότες παρέχουν με δαπάνη τους τα είδη ατομικής προστασίας, που προβλέπονται στο άρθρο 8 παράγραφος 1 του ισχύοντος Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών. Τα χορηγούμενα είδη παραμένουν στην κυριότητα του εργοδότη και ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα χρήσεως των ειδών αυτών.

3. Χορήγηση γάλακτος.
 

α) Όταν ο εργοδότης χορηγεί γάλα σε είδος στους εργαζόμενους, που απασχο­λούνται σε συγκεκριμένο χώρο ή κάτω από ειδικές συνθήκες και η υποχρέωσή του πηγάζει από νόμο Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α. ή Κανονισμό Εργασίας ή Επιχειρησιακή συνήθεια, το γάλα παρέχεται και στους εργαζόμενους, που υπάγονται στην σύμβαση αυτή και οι οποίοι απασχολούνται στον ίδιο χώρο ή κάτω από τις ίδιες συνθήκες εργασίας.
β) Σε κάθε περίπτωση το γάλα χορηγείται μόνο εις είδος και έχει σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων, που απασχολούνται στο συγκεκριμένο χώρο ή κάτω από ειδικές συνθήκες.
 

Αρθρο 7
Αργίες - Αδειες

 

1. Ημέρα αργίας
Η 4η Δεκεμβρίου, εορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των Μεταλλωρύχων καθιερώνεται ως αργία και για τους εργαζόμενους, που υπάγονται η σύμβαση αυτή. Όσοι από τους εργαζόμενους δεν απασχοληθούν αυτή την ημέρα θα λαμβάνουν το 1/25 του μισθού ή το ημερομίσθιο.

2. Αδεια γάμου
Στους εργαζόμενους, που υπάγονται στη σύμβαση αυτή, χορηγείται άδεια γάμου με πλήρεις αποδοχές, για την τέλεση γάμου διάρκειας πέντε (5) εργασίμων ημερών, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται το Σάββατο. Η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την χορηγούμενη από τον Νόμο ή αυτή την Σ.Σ.Ε. ετήσια άδεια ανάπαυσης.

3. Αδεια γέννησης τέκνου
Σε περίπτωση γέννησης παιδιού χορηγείται στον πατέρα, εργαζόμενο που υπάγεται στη σύμβαση αυτή άδεια δύο (2) εργάσιμων ημερών με αποδοχές.

4. Αδεια για ασθένεια εξαρτημένων μελών.
Στους εργαζόμενους που υπάγονται στη σύμβαση αυτή η άδεια του άρθρου 7 του Ν. 1483/1984 σε περίπτωση ασθένειας εξαρτημένων παιδιών καθορίζεται σε δώδεκα (12) εργάσιμες ημέρες κατά έτος εφόσον ο /η εργαζόμενος /η έχει τρία παιδιά και πάνω.

5. Ετήσια άδεια ανάπαυσης
Οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει υπηρεσία δέκα (10) ετών στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσία δώδεκα (12) ετών σε οποιονδήποτε εργοδότη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας δικαιούνται άδεια 30 εργασίμων ημερών, εάν εφαρμόζεται σύστημα εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας ή 25 εργασίμων ημερών, αν εφαρμόζεται σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.
Η διάρκεια της σχέσης εργασίας (βασικός χρόνος) που απαιτείται για τη γένεση της αξίωσης για χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας με αποδοχές (Α.Ν. 536/1945, όπως ισχύει) με αποδοχές μειώνεται από δώδεκα σε (10) δέκα μήνες συμπληρωμένους
 

 

Αρθρο 8
Διευκόλυνση συνδικαλιστικής δράσης (Παρακράτηση Συνδικαλιστικής Συνδρομής)

 

1. Οι εργοδότες έχουν υποχρέωση να παρακρατούν ποσοστό 1%  από τις συνολικές μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων, που υπάγονται στη σύμβαση αυτή, ως συνδικαλιστική συνδρομή υπέρ της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος.

2. Για την παρακράτηση αυτής της συνδρομής αναγκαία προϋπόθεση είναι η υποβολή εκ μέρους της δικαιούχου Ομοσπονδίας, δηλώσεως προς την επιχείρηση, ότι επιθυμεί την παρακράτηση αυτή από όλους τους χειριστές και βοηθούς χειριστές, που εργάζονται σε αυτήν ή ότι εξαιρούνται από την παρακράτηση οι εργαζόμενοι που αναφέρονται ονομαστικά.

3. Το ποσό που θα προκύπτει από την παρακράτηση αυτή κάθε ημερολογιακό τρίμηνο και΄ μέχρι την 15η ημέρα του τέταρτου μήνα θα κατατίθεται στο λογαριασμό της δικαιούχου Ομοσπονδίας στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (κεντρικό κατάστημα) με αριθμό 482346-05

4. Οι εργαζόμενοι χειριστές και βοηθοί έχουν το δικαίωμα με γραπτή δήλωση τους προς την επιχείρηση να αρνηθούν την ανωτέρω παρακράτησης της συνδρομής και η επιχείρηση διακόπτει την παρακράτηση αυτή από τον επόμενο μήνα μετά την δήλωσή τους.
 

Αρθρο 9
Γενική Ρύθμιση

 

1. Τυχόν ανώτερες αποδοχές η ευνοϊκότεροι όροι εργασίας, που προβλέπονται από Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας, Νόμους, Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, Κανονισμούς Εργασίας Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Συνήθεια ή Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας δεν θίγονται, ενώ οι όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, της 12.4.2006 εφαρμόζονται συμπληρωματικά, ως προς όλες τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις τους εφόσον αυτές δεν περιέχονται ρητά στην σύμβαση αυτή.

2. Οι όροι προηγουμένων συλλογικών ρυθμίσεων (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και Διαιτητικών Αποφάσεων) που δεν τροποποιούνται ρητά με την σύμβαση αυτή εξακολουθούν να ισχύουν και έχουν ήδη καταγραφεί κωδικοποιημένα στην σύμβαση αυτή η οποία ενσωματώνει συνολικά και συστηματικά όλους τους όρους των ισχυόντων εθνικών ομοιεπαγγελματικών συλλογικών ρυθμίσεων.

3. Σε εφαρμογή των οικονομικών όρων της σύμβασης αυτής και συγκεκριμένα αυτών που αναφέρονται στα άρθρα 2 και 3 έχουν συνταχθεί οι Πίνακες αμοιβών του Παραρτήματος, που ενσωματώνεται στην σύμβαση αυτή για να διευκολυνθεί η εφαρμογή τους.
 

Αρθρο 10
Διάρκεια - Ισχύς

 

Η σύμβαση αυτή είναι αόριστης διάρκειας και αρχίζει την 1-1-2006.

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ & ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

1. ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΕΣ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ
 

 

ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΫΠ.

ΒΑΣΙΚΟΣ
ΜΙΣΘΟΣ
Αύξηση
3,2%

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΤΡΙΕΤΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΓΑΜΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΑΜΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΓΓΑΜΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ
ΒΑΡΕΩΝ
ΜΗΧΑΝ .

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΕΠΙΦ .

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΥΠΟΓΕΙΩΝ
ΣΤΟΩΝ

Ιπποδ .
100-300ΗΡ

Ιπποδ .
ΑΝΩ 300ΗΡ

 

1/1/06

Ανά 10%

10%

1/1/06

1/1/06

8%

10%

12%

17%

 

31/8/06

 

 

31/8/06

31/8/06

 

 

 

 

0-3

809,94

0,00

80,99

809,94

890,93

64,80

80,99

97,19

137,69

3-6

809,94

80,99

80,99

890,93

971,92

64,80

80,99

97,19

137,69

6-9

809,94

161,99

80,99

971,93

1.052,92

64,80

80,99

97,19

137,69

9-12

809,94

242,98

80,99

1.052,92

1.133,91

64,80

80,99

97,19

137,69

12-15

809,94

323,98

80,99

1.133,92

1.214,91

64,80

80,99

97,19

137,69

15-35

809,94

404,97

80,99

1.214,91

1.295,90

64,80

80,99

97,19

137,69

 

 

ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΫΠ.

ΒΑΣΙΚΟΣ
ΜΙΣΘΟΣ
Αύξηση
3,2%

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΤΡΙΕΤΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΓΑΜΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΑΜΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΓΓΑΜΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ
ΒΑΡΕΩΝ
ΜΗΧΑΝ .

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΕΠΙΦ .

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΥΠΟΓΕΙΩΝ
ΣΤΟΩΝ

Ιπποδ .
100-300ΗΡ

Ιπποδ .
ΑΝΩ 300ΗΡ

 

1/9/06

Ανά 10%

10%

1/9/06

1/9/06

8%

10%

12%

17%

 

31/12/06

 

 

31/12/06

31/12/06

 

 

 

 

0-3

835,86

0,00

83,59

835,86

919,45

66,87

83,59

100,30

142,10

3-6

835,86

83,59

83,59

919,45

1.003,04

66,87

83,59

100,30

142,10

6-9

835,86

167,17

83,59

1.003,03

1.086,62

66,87

83,59

100,30

142,10

9-12

835,86

167,17

83,59

1.086,62

1.170,21

66,87

83,59

100,30

142,10

12-15

835,86

334,34

83,59

1.170,20

1.253,79

66,87

83,59

100,30

142,10

15-35

835,86

417,93

83,59

1.253,79

1.337,38

66,87

83,59

100,30

142,10

 

 

 

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ & ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

2. ΒΟΗΘΟΙ

 

ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΫΠ/ΣΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΟ
ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ

Αύξηση 3,2%

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΓΑΜΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΑΜΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΓΓΑΜΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΥΠΟΓΕΙΩΝ
ΣΤΟΩΝ

 

1/1/2006

 

1/1/2006

1/1/2006

 

 

 

31/8/2006

10%

31/8/2006

31/8/2006

12%

17%

0-4

29,75

2,98

29,75

32,73

3,57

5,06

 

 

ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΫΠ/ΣΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΟ
ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ

Αύξηση 3,2%

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΓΑΜΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΑΜΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΓΓΑΜΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΥΠΟΓΕΙΩΝ
ΣΤΟΩΝ

 

1/9/2006

 

1/9/2006

1/9/2006

 

 

 

31/12/2006

10%

31/12/2006

31/12/2006

12%

17%

0-4

30,70

3,07

30,70

33,77

3,68

5,22

 

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ & ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

1. ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΕΣ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ

 

ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΫΠ.

ΒΑΣΙΚΟΣ
ΜΙΣΘΟΣ
Αύξηση
4,4%

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΤΡΙΕΤΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΓΑΜΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΑΜΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΓΓΑΜΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ
ΒΑΡΕΩΝ
ΜΗΧΑΝ .

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΕΠΙΦ .

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΥΠΟΓΕΙΩΝ
ΣΤΟΩΝ

Ιπποδ .
100-300ΗΡ

Ιπποδ .
ΑΝΩ 300ΗΡ

 

1/1/07

Ανά 10%

10%

1/1/07

1/7/07

8%

10%

12%

17%

0-3

872,64

0,00

87,26

872,64

959,90

69,81

87,26

104,72

148,35

3-6

872,64

87,26

87,26

959,90

1.047,16

69,81

87,26

104,72

148,35

6-9

872,64

174,53

87,26

1.047,17

1.134,43

69,81

87,26

104,72

148,35

9-12

972,64

261,79

87,26

1.134,43

1.221,69

69,81

87,26

104,72

148,35

12-15

872,64

349,06

87,26

1.221,70

1.308,96

69,81

87,26

104,72

148,35

15-35

872,64

436,32

87,26

1.308,96

1.396,22

69,81

87,26

104,72

148,35

 

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ & ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

2. ΒΟΗΘΟΙ

 

ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΫΠ/ΣΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΟ
ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ
Αύξηση 4,4%

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΓΑΜΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΑΜΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΓΓΑΜΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ
ΣΥΝΘΗΚΩΝ
ΥΠΟΓΕΙΩΝ
ΣΤΟΩΝ

 

Από 1/1/2007

10%

Από 1/1/2007

Από 1/1/2007

12%

17%

0-4

32,05

3,21

32,05

35,26

3,85

5,45


 

 

Σχετικά άρθρα
Σύνδεση Χρήστη

Για πλήρη πρόσβαση συνδεθείτε με τους παρακάτω κωδικούς. Όνομα Χρήστη : demo PSW : demo16

Πολιτική Cookies στην ΕΕ.. Το cookie είναι ένα μικρό τμήμα κειμένου που αποστέλλεται στο πρόγραμμα περιήγησης από έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε. Διευκολύνει τον ιστότοπο να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως την προτιμώμενη γλώσσα σας και άλλες ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να διευκολύνει την επόμενή σας επίσκεψη και να κάνει τον ιστότοπο πιο χρήσιμο για εσάς. Τα cookie παίζουν σημαντικό ρόλο. Χωρίς αυτά, η χρήση του ιστού θα ήταν μια πολύ πιο περίπλοκη εμπειρία. Χρησιμοποιούμε τα cookie για πολλούς λόγους. Τα χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, για την απομνημόνευση των προτιμήσεών σας όσον αφορά στην ασφαλή αναζήτηση, για να υπολογίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών σε μια σελίδα ή για να σας διευκολύνουμε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες μας και για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας. Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των cookies μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm