Open menu
25 | 04 | 2024

Αθήνα, 06-06-2006
Δ.Α. 12 


Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των πρακτικών μηχανικών, μηχανοδηγών, συντηρητών μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αρχιθερμαστών, θερμαστών και ψυκτικών πτυχιούχων τεχνικών σχολών που εργάζονται στις πάσης φύσεως κλινικές όλης της χώρας.

 

Αρθρο 1
Έκταση εφαρμογής

 

Στις διατάξεις της Δ.Α. αυτής υπάγονται οι αδειούχοι πρακτικοί μηχανικοί, μηχανοδηγοί εσωτερικής - εξωτερικής καύσεως και οι συντηρητές μηχανολογικών εγκαταστάσεων, θερμαστές, αρχιθερμαστές οι κατέχοντες τα υπό του Ν. 6422/34 και του ΒΔ της 16.3.50 όπως ισχύουν σήμερα, διπλώματα ή άδειες καθώς και οι ψυκτικοί, πτυχιούχοι μέσων τεχνικών σχολών όλων των ειδικοτήτων του ΠΔ 87/96, που απασχολούνται στις ιδιωτικές κλινικές όλης της Χώρας. Στις διατάξεις αυτής της Σ.Σ.Ε. υπάγονται επίσης και οι εργοδηγοί μηχανολόγοι κάτοχοι πτυχίου μέσων τεχνικών σχολών ή τεχνικών λυκείων Ν. 576/77 όπως ισχύει σήμερα, ειδικότητας μηχανολόγου και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος εργοδηγού μηχανολόγου σύμφωνα με τις διατάξεις του ΒΔ 12/9.6.1964 (ΦΕΚ 8, Τ.Α. της 18.1.1964).
 

Αρθρο 2
Αυξήσεις βασικών μισθών
 

Από 23/2/2006 οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων όπως είχαν διαμορφωθεί την 22/2/2006 βάσει της από 28 Μαρτίου 2005 ΣΣΕ, αυξάνονται κατά ποσοστό 3% και όπως θα έχουν διαμορφωθεί με την αύξηση αυτή την 31-7-2006, αυξάνονται περαιτέρω από 1-8-2006 κατά ποσοστό 3% και διαμορφώνονται ως εξής:

1. Αδειούχοι Πρακτικοί Μηχανικοί Α΄ αδειούχοι τεχνικοί Ψυκτικών εγκαταστάσεων γενικών εφαρμογών του Π.Δ. 87/96 , εργοδηγοί Ψυκτικοί Γ΄ και Θ΄ ειδικότητος και Μηχανολόγοι που κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εργοδηγού Α΄ βαθμίδος του Π .Δ. 87/96: 649,42 ευρώ από 23-2- 2006 και 668,90 ευρώ από 1-8-2006.

2. Αδειούχοι Πρακτικοί μηχανικοί Β Τάξεως και ψυκτικοί με άδεια τεχνικού ψυκτικών εγκαταστάσεων 2ας Ειδικότητος του ΠΔ 87/96 619,03 ευρώ από 23­2-2006 και 637,60 ευρώ από 1-8-2006.

3. Αδειούχοι Πρακτικοί Μηχανικοί Γ΄ Τάξεως, Αρχιθερμαστές και ψυκτικοί που κατέχουν άδεια τεχνικού ψυκτικών εγκαταστάσεων 1ης Ειδικότητος του Π.Δ. 87/96: 586,07 ευρώ από 23-2-2006 και 603,65 ευρώ από 1-8-2006.

4. Μηχανοδηγοί: 580,41 ευρώ από 23-2-2006 και 597,82 ευρώ από 1-8-2006.

5.. Θερμαστές: 559,29 ευρώ από 23-2-2006 και 576,07 ευρώ από 1-8-2006.
 

Αρθρο 3
Επιδόματα

 

Στους μισθωτούς που υπάγονται στη Δ.Α. αυτή χορηγούνται τα παρακάτω επιδόματα και προσαυξήσεις, που προβλέπονται από την Δ.Α. 28/2002 και την από 28-3-2003 ΣΣΕ κατά κατηγορία υπολογιζόμενα επί των κάθε φορά ισχυόντων βασικών μισθών της κατηγορίας τους, πλην του επιδόματος οικογενειακών βαρών (συζύγου, τέκνων) και του τεχνικού επιδόματος, τα οποία υπολογίζονται όπως ορίζεται παρακάτω αντιστοίχως.

α) Αδειούχοι Πρακτικοί Μηχανικοί Α΄ Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, Εργοδηγοί Ψυκτικοί Γ΄ και Θ΄ Ειδικότητας, Ψυκτικοί με άδεια του Υπ. Βιομηχανίας Τεχνίτες ψυκτικών εγκαταστάσεων, Τεχνικοί Ψυκτικοί 1ης, 2ης και 3ης ειδικότητος του Π.Δ 87/96, Θερμαστές, Αρχιθερμαοτές, Μηχανολόγοι και Μηχανοδηγοί που κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εργοδηγού Α΄ βαθμίδος του Υπ. Βιομηχανίας.

1. Πολυετούς υπηρεσίας εκ ποσοστού 10% για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη τριετία, ποσοστού 60% για την τέταρτη τριετία και 5% για τις υπόλοιπες, έξι (6) τριετίες, του χρόνου υπολογιζόμενου από της το πρώτον ασκήσεως ομοτίμων ή συναφών καθηκόντων που παρασχέθηκαv σε κλινικές ή σε. βιομηχανικές, βιοτεχνικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

2. Η προϋπηρεσία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά των προηγουμένων εργοδοτών οι οποίοι υποχρεούνται στην χορήγηση αυτών εντός 3 μηνών από της υποβολής σχετικής αιτήσεως. Στην περίπτωση μη υποβολής των πιστοποιητικών εντός της άνω τασσομένης τριμήνου προθεσμίας από της προσλήψεως των ενδιαφερομένων, η αναπροσαρμογή των μισθών θα γίνεται από την ημέρα υποβολής αυτών στο νέο εργοδότη.

3. Σε κάθε ομάδα εργασίας (βάρδια) ορίζεται υποχρεωτικά από τον εργοδότη υπεύθυνος πρακτικός μηχανικός στον οποίο καταβάλλεται επίδομα βάρδιας σε ποσοστό 10% επί του κάθε φορά ισχύοντος βασικού τους μισθού. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται και στους θερμαστές και αρχιθερμαστές που ορίζονται υπεύθυνοι βάρδιας όπου αυτό απαι­τείται σύμφωνα με τον Ν. 6442/34 και το σχετικό διάταγμα της 17.12.53 (άρθρο 17 παραγρ. 13).

4. Οι υπό της επιχειρήσεως χαρακτηριζόμενοι ως υπεύθυνοι προϊστάμενοι πρακτικοί Μηχανικοί δικαιούνται προσθέτου επιδόματος, εκ ποσοστού 10%. Υπό τις ίδιες, προϋποθέσεις δικαιούνται του εν λόγω επιδόματος και οι μηχανικοί μόνον των ατμομηχανών και μηχανών εσωτερικής καύσεως.

5. Σε περίπτωση σύμπτωσης στο ίδιο πρόσωπο των ιδιοτήτων του υπεύθυνου βάρδιας και του υπεύθυνου προϊσταμένου τα δύο παραπάνω επιδόματα καταβάλλονται σωρευτικώς.

6. Στους εργαζομένους σε υπόγειους χώρους που στερούνται φυσικού φωτισμού ανεξαρτήτως χρόνου εργασίας στους χώρους αυτούς ή εντός πλωτών κλινικών χορηγείται επίδομα ειδικών συνθηκών εκ ποσοστού 10%.

7. Στους υπαγόμενους στην Δ.Α. αυτή όλων των ειδικοτήτων χορηγείται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε ποσοστό 20% και εξακολουθεί να υπολογίζεται επί των βασικών μηνιαίων μισθών, όπως ισχύουν κάθε φορά, προσαυξημένων με τα επιδόματα οικογενειακών βαρών και πολυετούς υπηρεσίας. Το παραπάνω επίδομα συμψηφίζεται με τις τυχόν ανώτερες της παρούσας καταβαλλόμενες αποδοχές.

8. Σε όλους τους υπαγόμενους στην παρούσα χορηγείται τεχνικό επίδομα 16% και υπολογίζεται στους βασικούς μισθούς όπως διαμορφώνονται κάθε φορά με βάση τα επιδόματα χρόνου υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας τους και οικογενειακών βαρών (γάμου και τέκνων).

9. Στους αρχιθερμαστές, οι οποίοι κατά το άρθρο 5 του Β.Δ. της 11-3/4-4-55 "περί επιβλέψεως της λειτουργίας και χειρισμού ατμολεβήτων" που ορίζονται από τον εργοδότη ως υπεύθυνοι για το σύνολο των φυλακών (βάρδιες), χορηγείται επίδομα υπευθυνότητας εκ ποσοστού 10%.

10. Σε όλους τους εγγάμους μισθωτούς τους υπαγόμενους στην Δ.Α. αυτή χορηγείται επίδομα γάμου, σε ποσοστό 10% για την ή τον σύζυγο και 5% για κάθε ανήλικο παιδί. Ειδικότερα το επίδομα γάμου χορηγείται και στους χήρους-χήρες, διαζευγμένους διαζευγμένες καθώς και στις άγαμες μητέρες εφόσον έχουν την επιμέλεια των παιδιών. Το επίδομα παιδιών χορηγείται μέχρι συμπληρώσεως υπό των μεν αρρένων του 18ου έτους της ηλικίας τους των δε θηλέων ανεξαρτήτως ηλικίας" εφόσον όμως αμφότερα είναι άγαμα και δεν εργάζονται. Στην περίπτωση που τα τέκνα σπουδάζουν σε ανώτατες ή ανώτερες σχολές του εσωτερικού και εξωτερικού, η επιδότηση παρατείνεται τόσα έτη όσα τα απαιτούμενα κατά σχολή για την απόκτηση πτυχίου. Για τα ανάπηρα, σωματικά ή πνευματικά, τέκνα η επιδότηση παρατείνεται επ΄ αόριστον.

11. Σε όλους τους υπαγόμενους στην Δ.Α. αυτή μισθωτούς χορηγείται νοσοκομειακό επίδομα σε ποσοστό 20% και υπό τις προϋποθέσεις του Ν. 201/75 που υπολογίζεται επί των κάθε φορά διαμορφουμένων βασικών τους μισθών.

12. Εφόσον στους υπαγόμενους στην Δ.Α. αυτή μισθωτούς δεν παρέχεται από την κλινική στην οποία εργάζονται αυτούσια τροφή (ένα γεύμα την ημέρα), χορηγείται σ΄ αυτούς επίδομα τροφής αποτιμώμενο σε 1,00 ευρώ για κάθε εργάσιμη ημέρα.

13. Στους υπαγόμενους στην Δ.Α. αυτή μισθωτούς που είναι κάτοχοι πτυχίου αναγνωρισμένων από το Κράτος τεχνικών σχολών μέσης τεχνικής εκπαίδευσης ή ΙΕΚ, αντίστοιχο της ειδικότητάς τους, πιστοποίηση του πτυχίου τους από το Υπ. Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων και αδείας ασκήσεως του επαγγέλματός τους του Υπ. Βιομηχανίας, χορηγείται επίδομα πτυχίου σε ποσοστό 10% επί του κάθε φορά βασικού τους μισθού.
 

Αρθρο 4
Διάφορες παροχές και λοιπές διατάξεις
 

1. Αδεια Γάμου: Εργαζόμενοι και εργαζόμενες που συνάπτουν γάμο, δικαιούνται να πάρουν άδεια γάμου πέντε (5) εργασίμων ημερών με αποδοχές, η οποία δεν συμψηφίζεται με την ετήσια κανονική άδεια που προβλέπεται από τον Α.Ν. 539/45. Σε περίπτωση γεννήσεως τέκνου ο πατέρας δικαιούται δύο (2) ημέρες άδεια με αποδοχές για κάθε τέκνο

2. Ένδυση: Οι κλινικές υποχρεούνται να χορηγούν μία φόρμα εργασίας κάθε εξάμηνο και ένα ζευγάρι υποδήματα, μια φορά το χρόνο για κάθε μισθωτό. Τα είδη αυτά ανήκουν στην κυριότητα του εργοδότη.
Ειδικά όσοι ψυκτικοί για την άσκηση των καθηκόντων τους εισέρχονται σε ψυγεία, χορηγείται επιπρόσθετα κάθε τρία χρόνια; ένα ειδικό ημίπαλτο ή μπουφάν κατάλληλο για την προστασία τους από ψύξη και υγρασία.

3. Χρόνος Εργασίας: Οι ώρες εβδομαδιαίας εργασίας των υπαγομένων στην απόφαση αυτή ορίζονται σε σαράντα (40) και οι ημέρες σε πέντε (5).

4. Γάλα: Χορηγείται στους εργαζόμενους που υπάγονται στην απόφαση αυτή μία φιάλη γάλακτος 640 γραμ. για κάθε ημέρα εργασίας.

5. Αργία 14/9: Η 14η Σεπτεμβρίου, εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ορίζεται ως ημέρα προαιρετικής αργίας για τους εργαζομένους που αφορά η παρούσα, δηλ. σε περίπτωση που ο εργοδότης αποφασίσει να απασχολήσει τον εργαζόμενο, υποχρεούται να καταβάλλει προσαύξηση 75% επί του 1/25ου του μισθού του.

6. Στις επιχειρήσεις που εργάζονται σε τρεις (3) εναλλασσόμενες ομάδες εργασίας (βάρδιες) εφόσον δεν υφίσταται κατά την νυκτερινή ομάδα εργασίας βοηθός του απασχολουμένου πρακτικού μηχανικοί ή ψυκτικού, θερμαστού, η επιχείρηση υποχρεούται στην εγκατάσταση εύχρηστου σήματος κινδύνου που να ειδοποιεί είτε άλλους εργαζόμενους σε άλλους χώρους της επιχειρήσεως είτε τον φύλακα ή θυρωρό ή άλλο οποιοδήποτε πρόσωπο ευρισκόμενο εντός του χώρου εργασίας για την πρόληψη του κινδύνου αιφνίδιας ασθένειας ή ατυχήματος του πρακτικού μηχανικού ή ψυκτικού.

7. Ετήσια άδεια με αποδοχές: Εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει υπηρεσία 10 ετών στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσία 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δικαιούνται άδεια 25 εργασίμων ημερών, λόγω πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.
Η διάρκεια της σχέσης εργασίας (βασικός χρόνος), που απαιτείται για τη γένεση της αξίωσης για τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας με αποδοχές (Α.Ν. 539/1945 , όπως ισχύει), μειώνεται από δώδεκα σε δέκα (10) μήνες συμπληρωμένους.

8. Η συνολική διάρκεια της αδείας μητρότητας ορίζεται σε δέκα επτά (17) εβδομάδες Οκτώ (8) εβδομάδες θα χορηγούνται υποχρεωτικά πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού και οι υπόλοιπες εννέα (9) μετά τον τοκετό. Σε περίπτωση που ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν που είχε αρχικά πιθανολογηθεί, το υπόλοιπο της αδείας θα χορηγείται υποχρεωτικά μετά τον τοκετό, ώστε να εξασφαλίζεται χρόνος συνολικής αδείας δέκα επτά (17) εβδομάδων. Ο χρόνος αυτής της αδείας αμείβεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες για το θέμα αυτό διατάξεις.

9. Γονέας εργαζόμενος σε επιχείρηση που απασχολεί τουλάχιστον πενήντα (50) άτομα εάν:

α. έχει συμπληρώσει ένα (1) χρόνο εργασίας στον ίδιο εργοδότη και

β. ο άλλος γονέας εργάζεται έξω από την κατοικία τους, δικαιούται να λάβει γονική άδεια ανατροφής του παιδιού, μετά τη λήξη τ:ης άδειας μητρότητας μέχρις ότου το παιδί συμπληρώσει ηλικία τριών (3) ετών. Η άδεια αυτή είναι χωρίς αποδοχές, η διάρκεια της μπορεί να φθάσει έως τρεισήμισι (3,5) μήνες για κάθε γονέα και δίνεται από τον εργοδότη με βάση τη σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων των ενδιαφερομένων δικαιούχων, μέχρι να καλυφθεί ποσοστό 8% του συνόλου των απασχολουμένων στην επιχείρηση για κάθε ημερολογιακό έτος. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 2 , 3 , 4 και 5 του άρθρου 5 του Ν. 1483/1984 .

10. Αυξάνεται σε 30 ημέρες η άδεια της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 1346/1983 για συμμετοχή σε εξετάσεις των εργαζομένων μαθητών ή σπουδαστών η φοιτητών εκπαιδευτικών μονάδων οποιουδήποτε τύπου και οποιασδήποτε βαθμίδας του Δημοσίου ή εποπτευομένων από το δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους. Η άδεια αυτή χορηγείται σε συνεχείς ημέρες ή τμηματικά.

11. Αδεια φροντίδας uιοθετημένων παιδιών: Το δικαίωμα διακοπής της εργασίας ή καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης της μητέρας και εναλλακτικά του πατέρα για τη φροντίδα των παιδιών σύμφωνα με το άρθρο 9 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. του 1993, όπως ισχύει σήμερα μετά την από 15-4-2002 ΕΓΣΣΕ, έχουν και οι θετοί γονείς παιδιών ηλικίας έως έξι ετών με αφετηρία την ημερομηνία υιοθεσίας.

12. Αδεια για ασθένεια εξαρτώμενων μελών: Η άδεια του άρθρου 7 του Ν. 1483/84 σε περίπτωση ασθένειας εξαρτώμενων παιδιών καθορίζεται σε 12 εργάσιμες ημέρες κατ΄ έτος εφόσον ο/η εργαζόμενoς/η έχει τρία παιδιά και πάνω.

13. Αδεια φροντίδας παιδιού

α) Οι μητέρες εργαζόμενες δικαιούνται για χρονικό διάστημα τριάντα μηνών από τον τοκετό, είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα. Εναλλακτικά, με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο ώρες ημερησίως για τους πρώτους 12 μήνες και σε μία ώρα για έξι (6) επί πλέον μήνες.

β) Την άδεια απουσίας για λόγους φροντίδας του παιδιού δικαιούται και ο πατέρας, εφόσον δεν κάνει χρήση αυτής η εργαζόμενη μητέρα, προσκομίζοντας στον εργοδότη του σχετική βεβαίωση του εργοδότη της μητέρας του παιδιού.

γ) Την άδεια φροντίδας παιδιού δικαιούνται και οι άγαμοι γονείς.

δ) Η άδεια φροντίδας του παιδιού θωρείται και αμείβεται ως χρόνος εργασίας και δεν πρέπει να προκαλεί δυσμενέστερες συνθήκες στην απασχόληση και στις εργασιακές σχέσεις.

14. Μονογονεϊκές οικογένειες Στους εργαζόμενους (-ες) που έχουν χηρέψει και στον άγαμο (η) γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργασίμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούται από άλλες διατάξεις. Γονέας με τρία (3) παιδιά ή περισσότερα, δικαιούται άδεια οκτώ (8) εργασίμων ημερών. Η άδεια αυτή χορηγείται λόγω αυξημένων, αναγκών φροντίδας των παιδιών ηλικίας μέχρι δώδεκα (12) ετών συμπληρωμένων, χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά μετά από συνεννόηση με τον εργοδότη, σύμφωνα με τις ανάγκες του γονέα και δεν πρέπει να συμπίπτει χρονικά με την αρχή ή το τέλος της ετήσιας κανονικής άδειας.

15. Αδεια για μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρσης: Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας, που έχουν υπηρεσία μέχρι τεσσάρων (4) ετών στον ίδιο εργοδότη, οι οποίοι πάσχουν από νόσημα που απαιτεί μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρση και το οποίο έχει γνωστοποιηθεί στον εργοδότη, δικαιούνται έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο επί πλέον άδεια, με αποδοχές.

16. Αδεια λόγω θανάτου συγγενούς
: Στους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών με αποδοχές σε περίπτωση θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών.

17. Προστασία της απασχόλησης των «εξαρτημένων» ατόμων κατά την περίοδο της απεξάρτησης: Δεν επιτρέπεται η απόλυση «εξηρτημένου» ατόμου εξ αιτίας της εξάρτησης, εφόσον αποδεδειγμένα μετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης και για τέσσερις (4) μήνες από την υπαγωγή του στο πρόγραμμα αυτό, και για μία φορά.

18. Αποδοχές ανώτερες στο σύνολό τους απ΄ αυτές που καθορίζονται με την παρούσα ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, ΣΣΕ ή ΔΑ, Κανονισμούς εργασίας, έθιμα, κλπ. δεν θίγονται από την παρούσα και εξακολουθούν να ισχύουν.
 

Αρθρο 5
Έναρξη ισχύος
 

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από 23 Φεβρουαρίου 2006.

 

Σχετικά άρθρα
Σύνδεση Χρήστη

Για πλήρη πρόσβαση συνδεθείτε με τους παρακάτω κωδικούς. Όνομα Χρήστη : demo PSW : demo16

Πολιτική Cookies στην ΕΕ.. Το cookie είναι ένα μικρό τμήμα κειμένου που αποστέλλεται στο πρόγραμμα περιήγησης από έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε. Διευκολύνει τον ιστότοπο να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως την προτιμώμενη γλώσσα σας και άλλες ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να διευκολύνει την επόμενή σας επίσκεψη και να κάνει τον ιστότοπο πιο χρήσιμο για εσάς. Τα cookie παίζουν σημαντικό ρόλο. Χωρίς αυτά, η χρήση του ιστού θα ήταν μια πολύ πιο περίπλοκη εμπειρία. Χρησιμοποιούμε τα cookie για πολλούς λόγους. Τα χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, για την απομνημόνευση των προτιμήσεών σας όσον αφορά στην ασφαλή αναζήτηση, για να υπολογίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών σε μια σελίδα ή για να σας διευκολύνουμε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες μας και για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας. Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των cookies μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm