Open menu
27 | 04 | 2024

ΙΚΑ 10/09/2008

TO1/659/747
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 8
4

 

Θέμα: Βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων, καθώς και εκτέλεση και διεκπεραίωση των πάσης φύσεως εργασιών επί θεμάτων παροχών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ενταχθέντος από 1/8/2008 ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ στο ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΤΕΑΔΥ) από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Σας κοινοποιούμε αφενός μεν τις διατάξεις των άρθρων 84 & 86 του Ν. 3655/2008 (ΦΕΚ 58/τ.Α΄/3-4-08) και αφετέρου τη με αριθμ. Φ.20144/20037/1598/1-8-08 (ΦΕΚ 1621/τ.Β΄/13-8-08) απόφαση Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες:
Με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 84 του ως ανωτέρω Νόμου το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ εντάχθηκε από 1/8/08 στο ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΤΕΑΔΥ) – ως τομέας με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια – με την επωνυμία ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Στον ανωτέρω τομέα μεταφέρονται όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ασφ/νων και συντ/χων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ, ο οποίος από της ημερομηνίας εντάξεως (1/8/08) βαρύνεται με την καταβολή των συντάξεων.
Περαιτέρω με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 84, καθώς και του άρθρου 86 του ιδίου ως ανωτέρω Νόμου ρυθμίζονται θέματα συνταξιοδότησης και χρόνου ασφάλισης του ενταχθέντος τ. Ταμείου (όπως π.χ. διατήρηση των καταστατικών διατάξεων, εφαρμογή διαδοχικής ασφάλισης μεταξύ των τομέων που εντάχθηκαν στο ΤΕΑΔΥ κλπ).
Επειδή με την παρ. 4 του άρθρου 84 του ιδίου Νόμου ορίσθηκε ότι με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΔΥ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύναται να ανατίθεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων, καθώς και η διεκπεραίωση και εκτέλεση των πάσης φύσεως εργασιών επί θεμάτων παροχών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σας γνωρίζουμε ότι με τη με αρ. Φ.20144/20037/1598/1-8-08 απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ανατίθενται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – αναλυτικά – τα κατωτέρω:
‘’1. Η βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ, η έκδοση αποφάσεων για θέματα σχετικά με αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης, προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης και για θέματα που αφορούν τη διαδικασία ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης εισφορών, σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και η εκτέλεση και η διεκπεραίωση των πάσης φύσεως εργασιών επί θεμάτων παροχών, όπως αυτά ορίζονται στον Κανονισμό Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανατίθενται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το χρονικό διάστημα από 1.8.2008 έως 31.1.2009, όπως διενεργούνται μέχρι 31.7.2008.
2. Η βεβαίωση και είσπραξη των εισφορών υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ θα γίνεται με ενοποίηση των ασφαλίστρων των δύο φορέων και με τη διαδικασία που προβλέπεται για την είσπραξη των εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
3. Για την επίλυση όλων των αναφυόμενων ασφαλιστικών διαφορών και αμφισβητήσεων επί της βεβαίωσης και είσπραξης των εισφορών, καθώς και επί θεμάτων που αφορούν παροχές ακολουθείται η ισχύουσα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαδικασία.
Επί των ενστάσεων εργοδοτών κατά των πάσης φύσεως αποφάσεων του αρμόδιου Δ/ντή Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που αφορούν τον υπολογισμό και την καταβολή των εισφορών υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ αποφαίνονται οι αρμόδιες Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι ανωτέρω Επιτροπές αποφαίνονται και επί ενστάσεων ασφαλισμένων κατά αποφάσεων του αρμόδιου Δ/ντή Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που αφορούν την ασφάλιση και τη διάρκεια της ασφαλιστικής σχέσης, καθώς και τις παροχές.
4.Οι εκκρεμείς δίκες με διάδικο τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ) συνεχίζονται για το ανωτέρω χρονικό διάστημα στο όνομα του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ, χωρίς διακοπή από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του.’’
Επομένως για το χρονικό διάστημα από 1/8/2008 έως και 31/1/2009, οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας εξακολουθούν – εφαρμόζοντας τις διατάξεις του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ – να διαχειρίζονται τα θέματα που αφορούν τις παροχές συντάξεων στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του τ. κλάδου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και θέματα σχετικά με αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης (σχ. Εγκ. 7/98, 12/01 και 36/05 της Δ/σης), προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης και θέματα που αφορούν τη διαδικασία ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης εισφορών σύμφωνα με την νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
.Επίσης επειδή υπάρχουν ασφ/νοι του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ ή τα μέλη της οικογένειάς τους σε περίπτωση θανάτου, οι οποίοι επιλέγουν τη συνταξιοδότησή τους με τη νομοθεσία του ΕΤΕΑΜ (τ. ΙΚΑ-ΤΕΑΜ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Π.Δ. 288/85, η δε αναγγελία τους στο μηχ/κό σύστημα πληρωμών πραγματοποιείται με τη Νομική Βάση των συντ/χων του ΕΤΕΑΜ και δεδομένου ότι και αυτοί καθίστανται συντ/χοι του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ νυν του ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. του ΤΕΑΔΥ, η αρμόδια Δ/νση Πληροφορικής στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, να μεριμνήσει για τη χορήγηση Ν.Β. για την προαναφερόμενη κατηγορία συντ/χων (σχετικό και το αρ. πρωτ. Γ31/303/18-6-08 έγγραφό μας, περί εντοπισμού των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ, που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις της νομοθεσίας του ΕΤΕΑΜ).
Τέλος σας εφιστούμε την προσοχή για την ορθή αναγραφή επί των σχετικών εντύπων (αποφάσεις Δ/ντή) του νέου φορέα δηλαδή του ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. του ΤΕΑΔΥ, αντί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ.

 


 

Ν.3655/2008 (ΦΕΚ 58 Α΄/3.4.2008)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΤΕΑΔΥ)

ΑΡΘΡΟ 84

Ένταξη στο ΤΕΑΔΥ



1. Στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) εντάσσονται, από την 1η του τέταρτου μήνα μετά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος, ως Τομείς με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια έκαστος: α) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ), ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ), β) ο Ειδικός Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ - ΕΤΕΑΜ), ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και γ) ο Κλάδος Επικουρικής Σύνταξης του Ταμείου Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), ως Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ).
2. Οι ανωτέρω Τομείς του ΤΕΑΔΥ διέπονται από τις οικείες καταστατικές διατάξεις του αντίστοιχου εντασσόμενου Ταμείου, Ειδικού Τομέα και Κλάδου, οι οποίες καθίστανται εφεξής καταστατικές διατάξεις των Τομέων αυτών, καθώς και τις διατάξεις της γενικότερης νομοθεσίας, όπως αυτές εκάστοτε ισχύουν.
Ειδικά για τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ορίζονται τα ακόλουθα:

α) Στην ασφάλιση του Τομέα αυτού υπάγονται από την ημερομηνία διορισμού τους και οι διοριζόμενοι μετά την 5.1.1999 τακτικοί υπάλληλοι στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθώς και οι τακτικοί υπάλληλοι των συνιστώμενων μετά τη δημοσίευση του ν. 2676/1999 ασφαλιστικών οργανισμών, αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Οι εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη των υπαλλήλων της κατηγορίας αυτής, που είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση του ΤΕΑΔΥ από την έναρξη ισχύος του ν. 2676/1999, μεταφέρονται στον εν λόγω Τομέα. Χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε ή αναγνωρίστηκε και εξαγοράστηκε ως συντάξιμος στο ΤΕΑΔΥ λογίζεται ότι πραγματοποιήθηκε στην ασφάλιση του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.

β) Τα οριζόμενα στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 55 του ν. 3518/2006 (ΦΕΚ 272 Α΄) έχουν ανάλογη εφαρμογή από 1.1.2006 και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Προστασίας (ΟΑΕΔ, ΟΕΕ, ΟΕΚ), καθώς και τα Κεφάλαια Αποζημιώσεως Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ Ξηράς και Λιμένων), το προσωπικό των οποίων υπάγεται στην ασφάλιση του εν λόγω Τομέα.
γ) Τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 55 του ν. 3518/2006 έχουν εφαρμογή για τους μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένους.

3. Στους ανωτέρω Τομείς μεταφέρονται όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του εντασσόμενου Ταμείου, Ειδικού Τομέα και Κλάδου, ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο ασφάλισης τους. Ειδικά ο Τομέας ΤΑΔΚΥ βαρύνεται με την καταβολή της σύνταξης στους ήδη συνταξιούχους υπαλλήλους του καταργούμενου Ταμείου.
4. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΔΥ και του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ δύναται να ανατίθεται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ η βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων, καθώς και η διεκπεραίωση και εκτέλεση των πάσης φύσεως εργασιών επί θεμάτων παροχών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

 

 

ΑΡΘΡΟ 85

Πόροι και περιουσία του ΤΕΑΔΥ


1. Πόροι του ΤΕΑΔΥ, πέραν των ήδη υφισταμένων, είναι και οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου - εργοδότη και τα έσοδα από κοινωνικούς πόρους υπέρ του αντίστοιχου Ταμείου, Ειδικού Τομέα και Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης που εντάσσονται ως αυτοτελείς Τομείς, οι πρόσοδοι περιουσίας, η απόδοση των κεφαλαίων και αποθεματικών αυτών, καθώς και κάθε άλλο έσοδο που προκύπτει από τη δραστηριότητα τους.
2. Όλοι οι ανωτέρω πόροι, το σύνολο του ενεργητικού και παθητικού του εντασσόμενου Ταμείου, Ειδικού Τομέα και Κλάδου, καθώς και η κινητή και ακίνητη περιουσία τους, περιέρχονται από την ημερομηνία ένταξης τους στο ΤΕΑΔΥ, στους αντίστοιχους αυτοτελείς Τομείς, ως καθολικούς διαδόχους του εντασσόμενου Ταμείου, Ειδικού Τομέα και Κλάδου, χωρίς την καταβολή φόρου, τέλους ή δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου, οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων προσώπων.
3. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατανέμονται οι πόροι, καθώς και το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΤΑΔΚΥ, που είναι ενιαία κατά Κλάδους, μεταξύ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΕΑΔΥ και του Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ στους οποίους εντάσσονται οι ασφαλισμένοι αντιστοίχως, μετά από οικονομική μελέτη που συντάσσεται εντός τριών (3) μηνών από τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων με βάση την αναλογιστική μελέτη του ΤΑΔΚΥ έτους 2007.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 86

Χρόνος ασφάλισης


1. Ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στο εντασσόμενο Ταμείο, Ειδικό Τομέα και Κλάδο, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που αναγνωρίστηκε και εξαγοράστηκε ως συντάξιμος, καθώς και ο χρόνος που έχει προσμετρηθεί από προϋπηρεσία ή άλλη αιτία λογίζεται ότι πραγματοποιήθηκε στην ασφάλιση των αντίστοιχων Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης που λειτουργούν στο ΤΕΑΔΥ.
2. Στις περιπτώσεις που έχει πραγματοποιηθεί χρόνος ασφάλισης σε διαφορετικούς Τομείς του Ταμείου ή άλλον φορέα επικουρικής ασφάλισης έχουν ανάλογη εφαρμογή οι διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης.
3. Εκκρεμείς αιτήσεις κατά το χρόνο ένταξης στο ΤΕΑΔΥ για την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης, καθώς και για την παροχή επικουρικής σύνταξης εξετάζονται από τον αντίστοιχο Τομέα του ΤΕΑΔΥ.

 



ΦΕΚ 1621 Β΄/13.8.2008
Αριθμ. Φ.20144/20037/1698

Θέμα: Ανάθεση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων, καθώς και της διεκπεραίωσης και εκτέλεσης των πάσης φύσεως εργασιών επί θεμάτων παροχών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών ΝΠΔΔ του ΤΕΑΔΥ.
 

 


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:......
 

αποφασίζουμε:

 

1. Η βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ, η έκδοση αποφάσεων για θέματα σχετικά με αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης, προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης και γα δέματα που αφορούν τη διαδικασία ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης εισφορών, σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και η εκτέλεση και η διεκπεραίωση των πάσης φύσεως εργασιών επί θεμάτων παροχών, όπως αυτά ορίζονται στον Κανονισμό Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανατίθενται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το χρονικό διάστημα από 1.8.2003 έως 31.1.2009, όπως διενεργούνται μέχρι 31.7.2003.
2. Η βεβαίωση και είσπραξη των εισφορών υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ θα γίνεται με ενοποίηση των ασφαλίστρων των δυο Φορέων και με τη διαδικασία που προβλέπεται για την είσπραξη ίων εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
3. Για την επίλυση όλων των αναφυόμενων ασφαλιστικών διαφορών και αμφισβητήσεων επί της βεβαίωσης και είσπραξης των εισφορών, καθώς και επί θεμάτων που αφορούν παροχές ακολουθείται η ισχύουσα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαδικασία.
Επί των ενστάσεων εργοδοτών κατά των πάσης φύσεως αποφάσεων του αρμόδιου Δ/ντη Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που αφορούν τον υπολογισμό και την καταβολή των εισφορών υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ αποφαίνονται οι αρμόδιες Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι ανωτέρω Επιτροπές αποφαίνονται και επί ενστάσεων ασφαλισμένων κατά αποφάσεων του αρμόδιου Δ/ντη Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που αφορούν την ασφάλιση και τη διάρκεια της ασφαλιστικής σχέσης, καθώς και τις παροχές.
4. Οι εκκρεμείς δίκες με διάδικο τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ) συνεχίζονται για το ανωτέρω χρονικό διάστημα στο όνομα του Τομέα Επικουρικής-Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ, χωρίς διακοπή από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του.
5. Κάθε μήνα αποδίδονται στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του ΤΕΑΔΥ σε ποσοστό 90% οι εισφορές υπέρ του Ειδικού Τομέα, οι οποίες θα εισπράττονται από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Το υπόλοιπο ποσό των εισφορών, αφού αφαιρεθεί η αποζημίωση που θα δικαιούται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αποδίδεται μετά την εκκαθάριση των σχετικών λογαριασμών.
6. Το ποσοστά αποζημίωσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις ανωτέρω προσφερόμενες υπηρεσίες του στο ΤΕΑΔΥ υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καθορίζεται σε ποσοστό τέσσερα και ήμισυ τοις εκατό (4,5%) επί του συνολικού ποσού των από το IKA-ETAM κατά μήνα εισπραττομένων εσόδων του Τομέα, σύμφωνα με τις Υ.Κ.Α.Γ. 159/3917/10.10.1980, Π 79/3573/14.9.1981 και Γ/159/3976/3.12.1982 αποφάσεις.
3. Το ποσό αποζημίωσης παρακρατείται κάθε μήνα από τα ποσό οφειλής εισφορών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προς τον Τομέα ή κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα καθορισθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχετικά άρθρα
Πολιτική Cookies στην ΕΕ.. Το cookie είναι ένα μικρό τμήμα κειμένου που αποστέλλεται στο πρόγραμμα περιήγησης από έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε. Διευκολύνει τον ιστότοπο να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως την προτιμώμενη γλώσσα σας και άλλες ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να διευκολύνει την επόμενή σας επίσκεψη και να κάνει τον ιστότοπο πιο χρήσιμο για εσάς. Τα cookie παίζουν σημαντικό ρόλο. Χωρίς αυτά, η χρήση του ιστού θα ήταν μια πολύ πιο περίπλοκη εμπειρία. Χρησιμοποιούμε τα cookie για πολλούς λόγους. Τα χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, για την απομνημόνευση των προτιμήσεών σας όσον αφορά στην ασφαλή αναζήτηση, για να υπολογίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών σε μια σελίδα ή για να σας διευκολύνουμε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες μας και για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας. Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των cookies μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm