Εκτύπωση

Αίτημα της ΠΟΦΕΕ για παράταση προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής καταστάσεων

Με επιστολή της η ΠΟΦΕΕ προς τον Γενικό γραμματέα Τελωνειακών & Φορολογικών Θεμάτων κο Γιάννη Καπελέρη αιτείται την παράταση των Συγκεντρωτικών καταστάσεων και ισοζυγίων των παρ. 1 και 6 αντίστοιχα του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ., των καταστάσεων Φορολογικής Αναμόρφωσης, της Οριστικής δήλωσης Φόρου Εισοδήματος από Ελευθέρια επαγγέλματα και της Οριστικής δήλωσης Φόρου Εισοδήματος από Εμπορικές Επιχειρήσεις.



Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,
Ο Κλάδος μας, ειδικά την χρονιά που διανύουμε, συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του στην προσπάθεια των μεγάλων αλλαγών που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών στον τομέα της μηχανογράφησης και της ολοκλήρωσης της e-Doy . Έχουν μείνει πλέον για ηλεκτρονική υποβολή οι κάθε είδους συγκεντρωτικές καταστάσεις και η φορολογική αναμόρφωση οι οποίες λήγουν μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο.

Όμως ο Κλάδος μας έχει ιδιαίτερο φόρτο και ενασχόληση και με άλλο ένα Υπουργείο αυτό των Κοινωνικών Ασφαλίσεων το οποίο και εκείνο από την πλευρά του θέλει να μηχανογραφήσει της υπηρεσίες του και θα το κάνει «μέσα» από τον δικό μας Κλάδο.

Ήδη μεταφέραμε στον αρμόδιο Υπουργό κο Κουτρουμάνη τις εύλογες ενστάσεις μας για την αναζήτηση ξανά (από τις επιχειρήσεις άρα από εμάς) όλων εκείνων των στοιχείων που διαθέτει στην βάση της η Γ.Γ.Π.Σ. για όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν και προσωπικό, ενώ το ίδιο ισχύει για το προσωπικό που ήδη είναι καταχορυμένο στην Γ.Γ.Π.Σ. αλλά και στο Ι.Κ.Α. .
Πρέπει να λειτουργήσει μια ΕΘΝΙΚΗ βάση αντίστοιχων δεδομένων που θα συνδέουν το Α.Φ.Μ. με τον Α.Μ.Κ.Α. και θα είναι κοινή για ΟΛΑ τα Υπουργεία.

Όμως σε ότι αφορά το Υπουργείο σας είναι αναγκαίο και ζητούμε την παράταση των παρακάτω υποχρεώσεων που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τα γραφεία μας έως 31/12/2011 καθώς τα δεδομένα δεν έχουν άμεσο εισπρακτικό όφελος : 

 

Και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας το «σύστημα» να παραμένει ανοικτό για ΟΛΑ τα υποβαλλόμενα έντυπα – ταυτόχρονα – ώστε να αποστέλλονται όποια εξ αυτών είναι έτοιμα και όχι το ένα μετά το άλλο.

Αν η Γ.Γ.Π.Σ. ετοιμάσει την εφαρμογή για το Ε9 πριν την 1/12 ας την δώσει σε λειτουργία, καθώς πολλά Ε9 είχαν ετοιμασθεί με τις δηλώσεις Φ.Ε. 


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας 
Πανίδης Αβραάμ                                                            Πατέλης Γ. Νικόλαος


Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Ειδήσεις από τον χώρο της ΠΟΦΕΕ
Εμφανίσεις: 4627