Εκτύπωση

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

ΑΘΗΝΑ, 09/10/2016

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σε καθημερινή βάση ερχόμαστε σε επαφή με συναδέλφους, τους πελάτες μας, συνταξιούχους, άνεργους. Από όλους έρχεται το μήνυμα ότι οι συνθήκες διαβίωσης συνεχώς επιδεινώνονται. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν έχει να κάνει με μια άλλη μορφή διαχείρισης, ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χθες και του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τώρα βαδίζουν ακριβώς στα ίδια χνάρια. Ο δρόμος τους περνά από τις χιλιάδες ανασφάλιστων συναδέλφων, από τα αστρονομικά ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. (πάνω από 82 δις), 30 δις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, πάνω από 110 δις στις τράπεζες.

Οι κατασχέσεις (παρά τις εξαγγελίες της «αριστερής» κυβέρνησης) είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Το μακρύ χέρι του κράτους έχει βρει τη θέση του στους τραπεζικούς λογαριασμούς μικροεπαγγελματιών, εμπόρων και ιδιωτών. Και για ασήμαντα ποσά πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν οι πενιχρές καταθέσεις τους να κάνουν φτερά. Ωστόσο όμως με χοργούς ρυθμούς πλειστηριάζονται και «βίλες» των 40,50,60 τετραγωνικών στη Νίκαια και σε άλλες φτωχογειτονιές.
Οι συνταξιούχοι δέχονται ήδη τις συνέπειες του αντιασφαλιστικού νόμου ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εν ενεργεία ασφαλισμένων δε θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις εισφορές τους. Ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε μελλονική σύνταξη. Ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας να κερδοφορίσουν.
Παράλληλα προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες συγκέντρωσης του επαγγέλματος του λογιστή σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Μέσα από νομοθετήματα και το ν/σ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση περί πιστοποίησης των λογιστών, κώδικα δεοντολογίας κλπ μόνο σκοπό έχουν να μπορέσουν να ανταποκριθούν μόνο τα μεγάλα λογιστικά γραφεία. Οι υπόλοιποι να μην αντέξουμε τον ανταγωνισμό και να οδηγηθούμε σε νέα λουκέτα στο όνομα «να μπει μία τάξη» στο επάγγελμα, την ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλα λογιστικά γραφεία . Πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια έχει η παράταξη της ΠΟΦΕΕ στο ΟΕΕ (και η πλειοψηφία της ΕΦΕΕΑ σε ευθεία γραμμή συμπόρευσης).
Καταγγέλουμε την πλειοψηφία της ΕΦΕΕΑ γιατί εξαπατά τους συναδέλφους, καλώντας τους να στηρίξουν την παράταξη της πλειοψηφίας στο Ο.Ε.Ε., η οποία και οικιοποιείται το όνομα της ομοσπονδίας (ΠΟΦΕΕ). Ενώ με απόφαση του το ΔΣ (την οποία η επιτροπή αγώνα λογιστών την καταψήφισε) θέτει όλη την τεχνική υποδομή της ΕΦΕΕΑ (αλλά και ποσά από τις συνδρομές μας) στην υπηρεσία αυτής της παράταξης.

 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, συμπορευόμαστε με τους μισθωτούς, τους υπόλοιπους ΕΒΕ και επαγγελματίες, τους άνεργους γιατί η υπόθεση της αντίστασης δεν είναι υπόθεση μόνο ενός κλάδου αλλά η επίθεση είναι ολομέτωπη και στόχο έχει ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των συμφερόντων των μεγάλων λογιστικών γραφείων και ελεγκτικών εταιρειών.
Δεν προσαρμόζουμε τον πύχη των απαιτήσεών μας στα δεδομένα της όποιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν είναι μία κρίση που ευθνόμαστε εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπέρασμα της κρίσης να περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις με αγώνες δεκαετιών. Πύχης για εμάς είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών και ο πλούτος που έχει παραχθεί από το λαό.
Καλούμε σε άμεση σύγληση ΓΣ για να διαμορφώσουμε την αγωνιστική μας απάντησης στο ζήτημα των κατασχέσεων και των αβάσταχτων φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Ειδήσεις από τον χώρο της ΠΟΦΕΕ
Εμφανίσεις: 2535