Εκτύπωση

Αθήνα 24/08/2016
Αρ. πρωτ.:

ΠΟΛ. 1123
 

ΘΕΜΑ: Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.ΙΑ.) - πράξης προσδιορισμού φόρου έτους 2016 και επομένων.

 

1. Ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. -πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου έτους 2016 και επομένων έχει ως το συνημμένο υπόδειγμα 1, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
2. Ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.-πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου έτους 2016 και επομένων έχει ως το συνημμένο υπόδειγμα 2, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
3. Στις περιπτώσεις, στις οποίες κατά τη μηχανογραφική εκκαθάριση εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην ΠΟΛ. 1184/2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξης προσδιορισμού φόρου αναγράφεται ότι ο τρόπος υπολογισμού του φόρου έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής.
4. Στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να θεωρούνται μη δηλωθέντα, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου υπάρχει ειδική επισήμανση.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

 

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 4293