Εκτύπωση

Αθήνα 15/04/14
Αρ. πρωτ.:

ΠΟΛ. 1096

ΘΕΜΑ: Τύπος και περιεχόμενο της «Δήλωσης - Αίτησης και Αναλυτικής Κατάστασης Δικαιολογητικών» (έντυπο 010Α - ΦΠΑ, ΕΚΔΟΣΗ 2014, Φ6 TAXIS) για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:κ.λ.π

Αποφασίζουμε:

1. Ορίζουμε τον τύπο και το περιεχόμενο της «Δήλωσης - Αίτησης και Αναλυτικής Κατάστασης Δικαιολογητικών» (έντυπο 010Α - ΦΠΑ, ΕΚΔΟΣΗ 2014, Φ6 TAXIS) για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως το υπόδειγμα που επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση.

2. Το έντυπο αυτό ισχύει για την πραγματοποίηση της επιστροφής ΦΠΑ αγροτών από το έτος 2014 και εξής και θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr), από όπου μπορεί να εκτυπώνεται για τη συμπλήρωσή του.

3. Ειδικά για τις αιτήσεις επιστροφής που υποβάλλονται κατά το έτος 2014 γίνεται δεκτή και η χρήση του παλαιού εντύπου 010Α - ΦΠΑ, ΕΚΔΟΣΗ 2007, Φ6 TAXIS «Αίτηση και Αναλυτική Κατάσταση Δικαιολογητικών», με την προϋπόθεση ότι επί του εντύπου αυτού συμπληρώνεται ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ του δικαιούχου αγρότη σε περίπτωση μεμονωμένης υποβολής, ενώ για τους συνεταιρισμούς αρκεί η αναφορά του αριθμού αυτού στο ηλεκτρονικό αρχείο που προσκομίζουν.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 4995