Εκτύπωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛ καταγγέλλει την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Πρόκειται για την τυπική έναρξη ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου που προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια, από την πορτοκαλί επανάσταση και την ανάδειξη φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων, στην συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στην περιοχή.
Και όταν η διπλωματία και οι προσωρινοί συμβιβασμοί δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα καπιταλιστικά συμφέροντα, τον λόγο παίρνουν τα όπλα.

Και στις δύο περιπτώσεις πληρώνουν με την ζωή τους οι λαοί.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό και τον Ρώσικο λαό.
Η πείρα χρόνων δείχνει ότι είναι ίδιοι οι λόγοι των πόλεμων στα Βαλκάνια, στην Μέση Ανατολή, στην Λατινική Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική.
Η επέμβαση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών πόλων, από τη μία πλευρά ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΕΕ και από την άλλη Ρωσίας, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των μεριδίων των αγορών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

Αυτός είναι ο λόγος που οι ίδιοι λαοί που ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και πρόκοβαν, μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης βιώνουν την φτώχεια και τους βάζουν να αλληλοσκοτωθούν για το συμφέροντα μονοπωλίων.
Η εργατική τάξη δεν πρέπει να συνταχθεί με κανένα από τα στρατόπεδα ληστών!
Οι κυβερνήσεις της χώρας μας διαχρονικά μας έχουν δέσει στο άρμα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων.

Οι Νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις θανάτου που υπάρχουν από άκρη σε άκρη της Ελλάδας φανερώνουν την ενεργή εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η Βάση της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, όπως αντίστοιχα συνέβη με την βάση της Σούδας στον πόλεμο στην Συρία.

Η πρόσφατη αποστολή στρατιωτικού υλικού αλλά και η συζήτηση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων μας εμπλέκει ακόμα βαθύτερα.

Τα παραπάνω μετατρέπουν την χώρα μας σε στόχο πιθανών αντιποίνων.
Ακούμε διάφορα σχόλια από εγχώρια Νατοϊκά και Ευρωενωσιακά παπαγαλάκια περί πρώτης φόρας που αιματοκυλιέται η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια (ξεχνάνε Κύπρο, Γιουγκοσλαβία αλλά και Κόσσοβο, Ουκρανία το 2014 κλπ), ή ότι η αιτία της εισβολής είναι ένας ανισόρροπος δικτάτορας τον οποίο πρέπει η Δύση να τον αντιμετωπίσει.

Θέλουν να κρύψουν ότι η Ρωσική εισβολή είναι ένα μόνο κομμάτι του παζλ που ονομάζεται μοίρασμα των αγορών και στο οποίο μπλέκεται και η δική μας κυβέρνηση – συμμετέχοντας ενεργά στο ΝΑΤΟ - που θέλει την γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στη περιοχή.

Θέλουν να μας κάνουν υποστηρικτές του ΕυρωΝατοϊκού στρατοπέδου.
Ο λαός μας δεν πρέπει να επιλέξει κανένα από τα δύο στρατόπεδα που χτυπιούνται για να προστατευθούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Εμείς είμαστε με το στρατόπεδο της εργατικής τάξης και του αγώνα της για να απελευθερωθεί από τα αίτια που οδηγούν στους πολέμους!
Τις συνέπειες του πολέμου ήδη τις βλέπουμε και στην χώρα μας.

Ο λαός μας μετρά πανάκριβα τις αρνητικές συνέπειες από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, ο κίνδυνος να εκτιναχτούν οι τιμές στο ρεύμα και στα καύσιμα είναι πολύ μεγάλος.

Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο και κατέχουμε την «πρωτιά» στις ΝΑΤΟικές δαπάνες.
Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Τα συνδικάτα και η εργατική τάξη στην Ελλάδα να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν:

Οι εργαζόμενοι πρέπει και θα δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Ειδήσεις από τον χώρο της Π.Ο.Λ.
Εμφανίσεις: 1114