Εκτύπωση

ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ! – ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ &

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 

Τα μέτρα των Κυβερνήσεων των μεγαλοεπιχειρήσεων δεν έχουν σταματημό. Προχωρούν ακόμα πιο πέρα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου. Οι υπουργοί της λυκοσυμμαχίας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση την Τρίτη 1 Απριλίου συνεδρίασαν στην χώρα μας και αποφάσισαν τα επόμενα μέτρα που θα γονατίσουν την λαϊκή οικογένεια και τους εργαζόμενους.

Τι αποφάσισαν;

  1.     Κατάργηση τριετιών. Χρησιμοποιούν ως καρότο την ανάγκη για εργασία των χιλιάδων ανέργων λέγοντας ψέματα ότι θα καταπολεμηθεί η ανεργία, αλλά κρατούν και το μαστίγιο του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των εργαζομένων. Ούτε τα προγράμματά τους, ούτε η μείωση του κατώτερου μισθού μείωσαν την ανεργία. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Αυτό που ψάχνουν είναι εργασία με μισθούς πείνας ως τα βαθιά γεράματα.
  2.    Κατάργηση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ μητρότητας, οικογενειακό, στράτευσης.
  3.    Ακόμα περαιτέρω αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις. Μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές που σαν αποτέλεσμα θα έχει το κόψιμο επιδομάτων. Αλλά και μειώσεις στις συντάξεις.
  4.    Συνεχίζουν και επεκτείνουν τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο Τομέα.
  5.    Επιτάχυνση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων και «μεταρρυθμίσεων» στην αγορά Ενέργειας, των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ και των ακινήτων
  6.    Ξεκληρίζουν κυριολεκτικά τους αγρότες με την φοροληστεία τους.

Από την άλλη το πολυνομοσχέδιο ενσωματώνει μπαράζ προτάσεων από την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, που διευκολύνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να συγκεντρώσουν σημαντικά μερίδια της αγοράς που κατέχουν αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι. Μεταξύ άλλων, επιφέρει αλλαγές στις αγορές υγρών καυσίμων, τσιμέντου, ασφάλτου, τουρισμού, μεταφορών, σιδηροδρόμων ακόμα και του περιπτέρου.

Και βέβαια, όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με την ανοιχτή καταστολή και βία του κράτους, όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα ΜΑΤ, οι επιστρατεύσεις, τα δικαστήρια για όποιον σηκώνει το κεφάλι. Προετοιμάζεται χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μέσω του λεγόμενου ΛΟΚ ΑΟΥΤ δηλαδή το “δικαίωμα” του εργοδότη σε ανταπεργία. Προσπαθούν να έχουν παρέμβαση στην εσωτερική ζωή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ουσιαστικά συζητούν για την απαγόρευση κάθε είδους εργατικού αγώνα.

Έχουμε ακόμα αμφιβολία για ποιον είναι η ανάπτυξη  που μας υπόσχονται;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ;

  1.      ΓΙΑΤΙ είμαστε χωρίς Συλλογική Σύμβαση από το 2010 εξαιτίας των αντιλαϊκών νομών των προηγούμενων κυβερνήσεων και της αδιάλλακτης στάσης των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ κλπ).
  2.       ΓΙΑΤΙ και στον κλάδο μας η ανεργία τσακίζει.
  3.      ΓΙΑΤΙ οι συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, οι ελαστικές – ευέλικτες σχέσεις εργασίας, με λιγοστά χρήματα επεκτείνονται συνεχώς. Η  απληρωσιά, τα 12ωρα τείνουν να γίνουν κανόνας στον εργασιακό τούτο μεσαίωνα. Ο όγκος και ο φόρτος εργασίας πλέον είναι ανυπόφορος και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν.
  4.      ΓΙΑΤΙ οι μεγάλες ελεγκτικές και λογιστικές εταιρείες συνεχώς αυξάνουν τα κέρδη τους ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας που δεν έχουν ρεύμα και νερό.
  5.       ΓΙΑΤΙ με τη συνεργασία κυβέρνησης – Οικονομικού Επιμελητηρίου, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, δρομολογείται και στον κλάδο μας η κατάργηση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, ο αποκλεισμός χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων μέσω της απελευθέρωσης, του κώδικα δεοντολογίας, της πιστοποίησης, των εξετάσεων, των χαρατσιών ανανέωσης των αδειών κλπ.
  6.       ΓΙΑΤΙ μέσω της φορολογικής πολιτικής συρρικνώνεται δραματικά το ήδη πενιχρό μας εισόδημα. 

Δεν φτάνουν τα παραπάνω….

Γιατί αν δεν βάλουμε φρένο στις ορέξεις της Ε.Ε., των Κυβερνήσεων

και των Μονοπωλίων η επιδείνωση της κατάστασης μας δεν θα σταματήσει εδώ.

Να ξεπεράσουμε τις Λογικές όπως…

- «Στη δικιά μου δουλειά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Η ιστορία έχει δείξει ότι αργά ή γρήγορα με τον ένα ή άλλο τρόπο τα μέτρα θα παρθούν σε όλους τους χώρους.

- «Εγώ είμαι καλός(ή) στην δουλειά μου και θα την γλιτώσω. Δεν μ’ ενδιαφέρει για τους άλλους». Το μοναδικό κριτήριο για κάθε εργοδότη είναι αυτό του όσο το δυνατόν χαμηλότερο δυνατό εργασιακό «κόστος».

- «Όλοι είναι ίδιοι. Δεν αλλάζει τίποτα ότι και εάν κάνουμε». Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ήμασταν ακόμα δούλοι…

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να πάρουμε τις τύχες μας στα χεριά μας. Απέναντι στην Λυκοσσυμαχία Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Μονοπωλίων να αντιτάξουμε την δική μας συμμαχία των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρών ΕΒΕ, των συνταξιούχων, των φοιτητών.

Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο απαιτητικών, πιο αποτελεσματικών, πιο καλά οργανωμένων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους σταματήσουμε όταν το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες, μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να απομονώσουμε τις δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ). Έχουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, αποδέχονται τους μισθούς πείνας (υπογραφή μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ της ΕΓΣΣΕ) συμβάλλουν στον εκφυλισμό του κινήματος, βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των αντιλαϊκών επίλογων των κυβερνήσεων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να απομονώσουμε τις δυνάμεις του νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα συνεργάζονται με τις δυνάμεις του παλιού σε μια σειρά από ομοσπονδίες, σωματεία συμβάλλοντας και αυτοί στον εκφυλισμό του κινήματος, στην διάλυση των εργασιών σχέσεων, στις μειώσεις μισθών. Και τώρα μιλάνε για ανασύνταξη του κινήματος! Επιδιώκουν ένα κίνημα δεκανίκι μιας «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αν και εσύ πάρεις θέση, κάνεις προτάσεις, πάρεις ευθύνες, μπεις αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, σε κάθε τόπο δουλειάς.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τη μάχη της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Την Τετάρτη 9 Απριλίου απεργούμε όλοι ξεπερνώντας τις απειλές,

τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Ξεπερνώντας τους φόβους μας.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΟΥ. ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Ειδήσεις από τον χώρο της Π.Ο.Λ.
Εμφανίσεις: 4288