Εκτύπωση

Αθήνα, 23/09/2020
Αρ. Πρωτ.: 14803

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της υπ΄ αρ. 11677/23.07.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κατ΄ εξαίρεση λειτουργούντων τουριστικών καταλυμάτων» (Β΄ 3073).

 

Αποφασίζουμε την αντικατάσταση της παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ΄ αρ. 11677/23.07.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κατ΄ εξαίρεση λειτουργούντων τουριστικών καταλυμάτων» (Β΄ 3073), ως εξής:

«2. Προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την εν λόγω οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να προσκομίσουν στην οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού τα κάτωθι δικαιολογητικά:

- Τιμολόγιο επιχορήγησης.
- Επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο νόμιμος εκπρόσωπος του τουριστικού καταλύματος/επιχείρησης.
- Πιστοποιητικό Γ.Ε.ΜΗ.
- Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης.
- Πιστοποιητικό περί μη λύσης.
- Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου περί μη ενεχυρίασης ή εκχώρησης, καθώς και περί της ισχύουσας ηλεκτρονικής διεύθυνσης του τουριστικού καταλύματος/επιχείρησης.
- Αρ. τραπεζικού λογαριασμού δικαιούχου σε μορφή IBAN που συνοδεύεται από αντίγραφο (απλή φωτοτυπία) της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας στην οποία τηρείται ο λογαριασμός ή από βεβαίωση της Τράπεζας αυτής όταν δεν εκδίδεται βιβλιάριο.
- Περιοδική δήλωση ΦΠΑ μηνός Απριλίου 2019 και Απριλίου 2020 (αρχική και τροποποιητικές).
- Σε περίπτωση που το τουριστικό κατάλυμα/επιχείρηση ανήκει σε όμιλο επιχειρήσεων, βεβαίωση ως προς το ύψος του κύκλου εργασιών για την ίδια ως άνω περίοδο (Απρίλιος 2019 με Απρίλιο 2020), η οποία υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του τουριστικού καταλύματος/επιχείρησης και συνοδεύεται από τα αντίστοιχα ισοζύγια».

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 2297