Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αθήνα 19/07/2013
Αρ. πρωτ.: 5027336/2013


ΘΕΜΑ:Διαμόρφωση φορολογητέας αξίας για την επιβολή του ΦΠΑ κατά την παράδοση πετρελαιοειδών προϊόντων που προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων και αεροσκαφών.

 

ΣΧΕΤ. : α. Η αριθ. πρωτ. Φ. 781/529/05.10.2001 Δ.Υ.Ο., β. Η αριθ. πρωτ. Δ17Ε 5005962 ΕΞ/18.02.2013 Δ.Υ.Ο., γ. Το αριθ. πρωτ. 2933/23.05.2013 έγγραφο του Τελωνείου Ρόδου

Σε συνέχεια της β΄ σχετικής Δ.Υ.Ο και με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα αναφορικά με τη διαμόρφωση της στατιστικής αξίας κατά την αποδοχή ΔΕΦΚ που χρησιμοποιούνται για την παράδοση πετρελαιοειδών προϊόντων σε μη δικαιούχα απαλλαγής πλοία και αεροσκάφη με καταβολή του φόρου προστιθεμένης αξίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με την α΄ σχετική Δ.Υ.Ο καθορίστηκε ότι, για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας κατά την έξοδο πετρελαιοειδών προϊόντων από φορολογική αποθήκη και τη θέση τους σε ανάλωση στο εσωτερικό της χώρας λαμβάνονται υπόψη οι τιμές που αποστέλλονται σε ημερήσια βάση από την υπηρεσία μας.
Με τη β΄ σχετική Δ.Υ.Ο διευκρινίστηκε ότι, οι τιμές πετρελαιοειδών που αποστέλλονται από την υπηρεσία μας σε ημερήσια βάση, κατ΄ εφαρμογή της ανωτέρω Δ.Υ.Ο, δεν χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση της στατιστικής αξίας σε περιπτώσεις εφοδιασμού πλοίων και αεροσκαφών με απαλλαγή από ΦΠΑ, αλλά στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται προσκόμιση του σχετικού φορολογικού στοιχείου (τιμολογίου) στο οποίο αποτυπώνεται η συναλλακτική αξία.
Συνάγεται εκ των ανωτέρω ότι, σε περιπτώσεις εξόδου πετρελαιοειδών προϊόντων από φορολογική αποθήκη προκειμένου να παραδοθούν σε πλοία και αεροσκάφη, για τα οποία δεν προβλέπεται, δυνάμει των ισχυουσών διατάξεων της νομοθεσίας ΦΠΑ, απαλλαγή από το φόρο, η φορολογητέα αξία διαμορφώνεται βάσει της α΄ σχετικής Δ.Υ.Ο ήτοι με τις τιμές πετρελαιοειδών που γνωστοποιούνται στις τελωνειακές αρχές σε ημερήσια βάση.

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 5335