Εκτύπωση

Αθήνα 09/11/2020
ΥΠΕΡΓ: Δ11/Γ.Π.οικ.45385/1986


ΘΕΜΑ: Αναστολή Λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Πρόσθετες Οδηγίες για τη λειτουργία προνοιακών ανοικτής δομών φροντίδας: Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) και Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω κανονιστικών πράξεων και εγγράφων, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

α. Αναστέλλεται η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) για το διάστημα ισχύος της με Α.Π. Δ1α/Γ.Π.οικ.71342/6-11-2020 Κοινής Υπουργικής απόφασης, και συγκεκριμένα: από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.
β. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ) εξακολουθούν να λειτουργούν με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους, και αν είναι δυνατόν με διαχωρισμό παιδιά - ενήλικες όπου υφίστανται.

Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια) ή χωροταξικός, και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την (2) σχετική Εγκύκλιο.
γ. Τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) συνεχίζουν να λειτουργούν τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την (2) σχετική Εγκύκλιο, με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) μια φορά την εβδομάδα στους εργαζόμενους και στους ωφελούμενους, στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.

Γονική Κατηγορία: Εργατικά
Κατηγορία: Εγκύκλιοι για εργατικά θέματα
Εμφανίσεις: 1434