Εκτύπωση
Αθήνα 24-7-2006
 Π.Κ. 90

 
 Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των υποδηματεργατών-τριών όλης της χώρας. 
 
 

Σήμερα στην Αθήνα την 18/07/2006, ενώπιον του Μεσολαβητή του Ο.ΜΕ.Δ. Αναστάσιου Πετρόπουλου,

1. Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον Δήμο Θεοδώρου, Πρόεδρο, και Μάμαλη Βάσω, Γεν. Γραμματέας αφενός και

2. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τον Δημήτρη Παληοκώοτα, Πρόεδρο και Θεόδωρο Βαβουλά, Γεν. Γραμματέα

3. Ο Σύνδεσμος Υποδηματοποιών Βορείου Ελλάδος, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τον Δημήτρη Παληοκώστα και

4. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τον Ηλία Εξερζέ, Πρόεδρο και Σταμάτη Κοντεμοίρη, Γεν. Γραμματέα, αφετέρου συμφωνούν και συναποδέχονται τα ακόλουθα:

Αρθρο 1
Πεδίο ισχύος

 

Στις διατάξεις της παρούσας υπάγονται οι υποδηματεργάτες-τριες όλης της χώρας που διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Α. Ανειδίκευτοι

Β. Ανειδίκευτοι με ένα χρόνο προϋπηρεσία στον κλάδο

Γ. Ρέγουλες - Βοηθοί ειδικευμένοι

Δ. Ειδικευμένοι

Αρθρο 2
Αυξήσεις

 

Οι βασικοί μισθοί και τα βασικά ημερομίσθια των εργαζομένων του κλάδου, όπως είχαν διαμορφωθεί την 31-12-2005, με βάση την από 18-7-2005 ΣΣΕ, αυξάνονται από 1-1-2006 κατά ποσοστό 5%, όπως ο επισυναπτόμενος πίνακας, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης.
 

Αρθρο 3
Θεσμικές διατάξεις των ΕΓΣΣΕ
 

Όλες οι θεσμικού χαρακτήρα διατάξεις των ΕΓΣΣΕ, όπως σήμερα ισχύουν, εφαρμόζονται και για τους υπαγόμενους στην παρούσα ρύθμιση μισθωτούς εκτός εάν ισχύουν ευνοϊκότεροι γι΄ αυτούς αντίστοιχοι όροι.
 

Αρθρο 4
Ισχύς προηγούμενων όρων

 

1. Κάθε διάταξη προϋπάρχουσας ΣΣΕ ή ΔΑ για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα και δεν είναι αντίθετη με αυτήν, εξακολουθεί να ισχύει.

2. Αποδοχές ανώτερες από αυτές που καθορίζει η παρούσα ΣΣΕ ή τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, ΕΓΣΣΕ, ΣΣΕ, Διαιτητικές Αποφάσεις, ατομικές συμβάσεις εργασίας, εσωτερικούς κανονισμούς ή και έθιμα δεν θίγονται.
 

Αρθρο 4
Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς της παρούσης ΣΣΕ αρχίζει από 1/1/2006.

 

Γονική Κατηγορία: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Κατηγορία: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2006
Εμφανίσεις: 4072