Εκτύπωση

Αθήνα 19/08/2020
Αρ. πρωτ.: ΓΔΟΥ 199


ΘΕΜΑ: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τον μήνα Ιούνιο 2020.

 

Άρθρο 1
Αποζημίωση ειδικού σκοπού


1. Καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού

α) ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) ευρώ στους δικαιούχους της περίπτωσης α του άρθρου 2, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για τους οποίους ίσχυσαν ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 κατά το μήνα Ιούνιο 2020,
β) ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, στους δικαιούχους της περίπτωσης β του άρθρου 2, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για τους οποίους ίσχυσαν ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 κατά το μήνα Ιούνιο 2020.

2. Η αποζημίωση της προηγούμενης παραγράφου είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
3. Η αποζημίωση της παραγράφου 1 χορηγείται με βάση την υπό στοιχεία C(2020) 1863/19.03.2020 ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19» όπως έχει τροποποιηθεί κι ισχύει, και ειδικότερα το Τμήμα 3.10 αυτής.

 

 

Άρθρο 2
Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του Ν. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43), οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, οι κοινωνίες αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εξαίρεση τις κοινωνίες κληρονόμων εταίρων Ε.Π.Ε., καθώς και οι επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους, έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, κατ΄ άρθρο 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) και των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που έχουν κυρωθεί από την Ελλάδα και είναι σε ισχύ, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού,

α) όπως αυτή καθορίζεται στην περίπτωση α της παραγράφου 1 του άρθρου 1, εφόσον έχουν ενεργό κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20.03.2020 έναν από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα Ι, ο οποίος και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20.03.2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα Ι, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020 ή
β) όπως αυτή καθορίζεται στην περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 1, εφόσον έχουν ενεργό κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20.03.2020 έναν από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα ΙΙ, ο οποίος και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20.03.2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα ΙΙ, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.
 

 

 

Άρθρο 3
Προϋποθέσεις δικαιώματος αποζημίωσης ειδικού σκοπού


Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά:

α) Η επιχείρηση έχει υποβάλει μέχρι και την 20ή Μαρτίου 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός. Εξαιρετικά, για τις επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών μετά την 1η Οκτωβρίου 2018 δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός.
β) Η επιχείρηση έχει υποβάλει μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 30η Ιουνίου 2020.
γ) Η επιχείρηση δεν είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή από τη μη υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ, μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, καθ΄ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2020.
δ) Δεν έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ της επιχείρησης για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών σύμφωνα με την απόφαση ΓΓΔΕ ΠΟΛ. 1200/2015, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (εξαφανισμένος έμπορος), όπως αυτό προκύπτει από το φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ.
ε) Για επιχείρηση η οποία πραγματοποιεί απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις (εκροές) χωρίς δικαίωμα έκπτωσης και απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις (εκροές) με δικαίωμα έκπτωσης και από 1η Απριλίου 2019 και μετά έχει πραγματοποιήσει απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις (εκροές) χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ή απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ με δικαίωμα έκπτωσης, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δήλωση ΦΠΑ στον κωδικό 310 και 349 αντίστοιχα, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης να έχει τροποποιήσει τις δηλώσεις ΦΠΑ περιόδων από 1η Απριλίου 2019 και μετά, περιλαμβάνοντας σε αυτές, στους κωδικούς 310, 311, 312 και 349, ποσά που αφορούν τις ως άνω απαλλασσόμενες και χωρίς δικαίωμα ή με δικαίωμα έκπτωσης πράξεις (εκροές).
 

 

 

Άρθρο 4
Διαδικασία υποβολής και χορήγησης της αποζημίωσης


1. Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 31η Αυγούστου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».
2. Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο της πλήρωσης των προϋποθέσεων των άρθρων 2 και 3 της παρούσας και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται ότι:

α) ο δικαιούχος δεν απασχολεί εργαζόμενους ή απασχολεί μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένους ή είναι αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας,
β) πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις των άρθρων 2 και 3 της παρούσας.

3. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.
4. Η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της. Η αιτούσα επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» αίτημα επανεξέτασης, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ανωτέρω ενημέρωσης.

Η αρμόδια υπηρεσία της παρ.1 του άρθρου 5 απαντά στο αίτημα επανεξέτασης, βάσει των στοιχείων και πληροφοριών που αιτείται και λαμβάνει από την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το άρθρο 5 της παρούσας απόφασης.
 

 

Άρθρο 5
Ειδικότερα θέματα χρηματοδότησης


1. Δικαιούχος, κατά την έννοια του Κανονισμού 1303/ 2013 (ΕΕ L 347/20.12.13), για τους σκοπούς της παρούσας δράσης, είναι η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
2. H χρηματοδότηση της παρούσας ειδικής αποζημίωσης εντάσσεται στη δράση η οποία προκηρύχτηκε με την αριθμ. 41787/27.4.2020 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Προκήρυξη της δράσης "Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19"» (Β΄ 1612).
3. Για τη διαδικασία χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ και ειδικότερα τη διαδικασία της μεταφοράς των σχετικών ποσών από το ΠΔΕ και της πληρωμής τους ισχύουν τα προβλεπόμενα στα σημεία 7 έως και 10 της υπ΄ αρ. 41787/27.4.2020 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Β΄ 1612).
4. Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών υποχρεούται:

α) Να συγκεντρώνει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την υποβολή των ετήσιων εκθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τα προβλεπόμενα στο σημείο 87 του Προσωρινού Πλαισίου.
β) Να τηρεί για δέκα (10) έτη, από την ημερομηνία καταβολής της ενίσχυσης, λεπτομερή αρχεία όσον αφορά τη χορήγηση ενισχύσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης, τα οποία να περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία (δικαιολογητικά έγγραφα και παραστατικά) που είναι αναγκαία για να πιστοποιηθεί η τήρηση των προϋποθέσεων της παρούσας από οποιοδήποτε αρμόδιο εθνικό ή ευρωπαϊκό όργανο ελέγχου.

Τα ανωτέρω στοιχεία και δικαιολογητικά έγγραφα διατηρούνται είτε υπό τη μορφή πρωτοτύπων, ή αντιγράφων των πρωτοτύπων ή σε κοινώς αποδεκτούς φορείς δεδομένων, περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών εκδόσεων των πρωτότυπων εγγράφων ή εγγράφων που υπάρχουν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.
γ) Να προβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που προκύπτει εκ του ρόλου της ως «δικαιούχος» της δράσης, όπως αυτές περιγράφονται στην οικεία απόφαση ένταξης.
δ) Να διαβιβάζει στοιχεία που περιέχουν υπόνοια απάτης στις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο της Εθνικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την καταπολέμηση της απάτης στις διαρθρωτικές δράσεις.

Λεπτομερής αναφορά για την «Καταπολέμηση της απάτης στις διαρθρωτικές δράσεις» υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa. gr) και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://www.espa. gr/el/Pages/staticAntiFraudPolicy .aspx.».
ε) Να αποδέχεται τη συμπερίληψή της στον κατάλογο των πράξεων του Ε.Π. που δημοσιοποιεί η οικεία ΕΥΔ στις διαδικτυακές πύλες www.ependyseis.gr, www.espa.gr, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 115 και στο Παράρτημα ΧΙΙ του Καν. 1303/2013, και στο οποίο αναφέρονται: η ονομασία του δικαιούχου και της πράξης, σύνοψη της πράξης, ημερομηνία έναρξης της πράξης, καταληκτική ημερομηνία πράξης, συνολική επιλέξιμη δαπάνη, ποσοστό συγχρηματοδότησης, ταχυδρομικός κώδικας ή άλλη κατάλληλη ένδειξη της τοποθεσίας, χώρα, ονομασία της κατηγορίας παρέμβασης της πράξης.
στ) Να λαμβάνει όλα τα μέτρα πληροφόρησης και δημοσιότητας που προβλέπονται στο Παράρτημα XII του Κανονισμού 1303/2013 και ειδικότερα:

αα) να ενημερώνει το κοινό σχετικά με την στήριξη που έχει λάβει από τα Ταμεία:

i) παρέχοντας στον διαδικτυακό τόπο του, εάν υπάρχει, σύντομη περιγραφή της πράξης, ανάλογης προς το επίπεδο της στήριξης, που περιλαμβάνει τους στόχους και τα αποτελέσματά της και επισημαίνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση,
ii) τοποθετώντας τουλάχιστον μία αφίσα με πληροφόρηση σχετικά με το έργο (ελάχιστο μέγεθος Α3), που περιλαμβάνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση, σε σημείο εύκολα ορατό από το κοινό, όπως η είσοδος σε ένα κτίριο.

ββ) Εξασφαλίζει ότι οι λήπτες της ενίσχυσης στην πράξη έχουν ενημερωθεί για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

5. Η ΑΑΔΕ υποχρεούται να θέτει στη διάθεση της υπηρεσίας της παρ. 1 κάθε απαιτούμενη πληροφορία σχετική με την εφαρμογή της παρούσας απόφασης.
 

 

 

Άρθρο 6
Υποχρεώσεις ληπτών της ενίσχυσης


Οι λήπτες της αποζημίωσης υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε σχετικό στοιχείο, έγγραφο ή άλλη πληροφορία τους ζητηθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα αποτίμησης και αξιολόγησης της Δράσης, στα αρμόδια όργανα.

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ


Παρατίθεται πίνακας με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που επλήγησαν κατά το μήνα Ιούνιο 2020 και εμπίπτουν στην περίπτωση α της παρ.1 του άρθρου 1.

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων.

 

ΚΑΔ

ΚΛΑΔΟΣ

55.30

Χώροι κατασκήνωσης, που φιλοξενούν παιδιά

56.10.19.06

Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου, εξαιρουμένων των κυλικείων που ευρίσκονται εντός των θερινών κινηματογράφων

56.29.20.04

Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)

56.29.20.05

Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away)

59.14

Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών, εξαιρουμένης της δραστηριότητας των θερινών κινηματογράφων

82.30

Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων

88.10

Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση: τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (88.10.10), τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (88.10.11), τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (88.10.13), τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (88.10.14), τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων

90.04

Η πραγματοποίηση ζωντανού θεάματος και ακροάματος παρουσία κοινού

92.00.11.00

Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού

92.00.11.01

Υπηρεσίες καζίνου

92.00.11.02

Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης

93.29.19.04

Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού)

94.99.16.01

Εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ


Παρατίθεται πίνακας με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που επλήγησαν κατά το μήνα Ιούνιο 2020 και εμπίπτουν στην περίπτωση β της παρ. 1 του άρθρου 1.

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων.

Σε περίπτωση πενταψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων.

Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

 

ΚΑΔ

ΚΛΑΔΟΣ

55.20

Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας

56.10.19.07

Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο σε ΑΕΙ

88.10.13

Υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες

88.10.14

Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες

91.02

Δραστηριότητες μουσείων

91.03

Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών

93.13

Εγκαταστάσεις γυμναστικής με εξαίρεση τις υπηρεσίες καθηγητή φυσικής αγωγής ή γυμναστή (93.13.10.03)

93.21

Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων

93.29

Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με εξαίρεση: α) τον τομέα των παραλιών (ΚΑΔ 93.29.11.00), β) τις υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος, για διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών) (ΚΑΔ 93.29.11.03), γ) τις υπηρεσίες εκμετάλλευσης παιχνιδιών θάλασσας (θαλάσσιων ποδηλάτων, κανό και παρόμοιων ειδών αναψυχής) (ΚΑΔ 93.29.11.04), δ) τις υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/και καθισμάτων παραλιών (πλαζ) (ΚΑΔ 93.29.11.05), ε) τις υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών) (ΚΑΔ 93.29.19.01) στ) τις υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04)

96.04

Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, με εξαίρεση: α) τις υπηρεσίες διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01), β) τις υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας - με εξαίρεση τη σωματική άσκηση - ) (ΚΑΔ 96.04.10.02), γ) τις υπηρεσίες μασάζ συμπεριλμβανομένου του θεραπευτικού μασάζ (ΚΑΔ 96.04.10.05), δ) τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες) (ΚΑΔ 96.04.10.06)

96.09.19.12

Υπηρεσίες ιερόδουλου

 

 

 

Άρθρο 7
Έναρξη ισχύος


Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Γονική Κατηγορία: Εργατικά
Κατηγορία: Εγκύκλιοι για εργατικά θέματα
Εμφανίσεις: 2059