Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με αυτό το εκπληκτικό επιχείρημα η πλειοψηφία του ΔΣ απέρριψε την πρόταση για αίτημα αναστολής εφαρμογής των mydata για εύλογο χρονικό διάστημα , πλήρους ενημέρωσης λογιστών και επιχειρήσεων, αλλά και διεκδίκησης επιδοτήσεων του κλάδου μας.
Συγκεκριμένα στις 14/1/2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. προκειμένου να εξετάσει μεταξύ άλλων και τη θέση της ένωσης στο φλέγον αυτό ζήτημα που ταλανίζει εδώ και καιρό τον κλάδο.


Η παράταξη της Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α. υπέβαλλε για το θέμα των my data τις εξής προτάσεις:

1. Αναστολή εφαρμογής των My Data. Πιλοτική εφαρμογή μετά το πέρας της πανδημίας και μόνο για τα έσοδα.

Απλοποίηση της διαδικασίας για τις μικρές επιχειρήσεις.
2. Δωρεάν εκπαίδευση για την εφαρμογή των Μy Data από το υπουργείο για όλους τους λογιστές.

Δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης (help desk) για την πλατφόρμα από το υπουργείο.
3. Επιδότηση των λογιστών και των μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και το στήσιμο της εφαρμογής.

Απέναντι σ αυτές τις προτάσεις που έχουν τεθεί από πολλούς φορείς και πρόσφατα από το 11ο Περιφερειακό τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και ανταποκρίνονται στην αγωνία και το άγχος χιλιάδων λογιστών, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. επέμεινε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η εφαρμογή των my data πρέπει να ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2021.

Τα ίδια έλεγαν και για την εφαρμογή τους από 01/01/2021, από 01/10/2020 κ.ο.κ.

Τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο έμμεσα αλλά σαφώς παραδέχεται ότι η εφαρμογή θα έχει προβλήματα, αφού δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις - πελάτες μας είναι κλειστές, με αβέβαιο μέλλον.
Για να στηρίξουν δε το επιχείρημα τους αυτό, μας κατηγόρησαν πως δεν θέλουμε την πρόοδο, οι προτάσεις μας δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και εν τέλει το θέμα της εφαρμογής των my data είναι πρόβλημα των επιχειρήσεων και καθόλου των λογιστών !!!!
Θεώρησαν τις προτάσεις αυτές ως καθαρά «κομματικές» που αδυνατούν να τις ψηφίσουν ......
Κατανοούμε την αγωνία τους, τη στιγμή που δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι είναι συνοδοιπόροι κυβερνητικών αξιωματούχων και το μέλημα τους (όπως γράφουν σε ανακοινώσεις τους ) είναι να μην αμφισβητηθεί το κυβερνητικό έργο ούτε κατ ελάχιστο. Αλλά δεν είναι αυτή η αγωνία των χιλιάδων λογιστών.
Τώρα πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής. Είναι απαραίτητο να αμφισβητηθεί ο επικίνδυνος ρόλος της «ανεξάρτητης» ηγετικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ.

Δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν αυτοί τους σκληρά εργαζόμενους λογιστές.

Κρυμμένοι πίσω από το ότι δεν μαθαίνουν οι συνάδελφοι τι γίνεται στα ΔΣ έχουν αποθρασυνθεί.
Η λύση είναι στα δικά μας χέρια, στην απόφασή μας να μπούμε μαζικά σε δράση, να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα συνδικαλιστικά όργανα, να συντονίσουμε τα βήματά μας με άλλους κλάδους αυτοαπασχολούμενων, να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα του κλάδου όπως αυτά έχουν εκφραστεί κατά διαστήματα από ορισμένες Ενώσεις και από γενικές συνελεύσεις.

Κατηγορία: Ειδήσεις Οικονομικού τύπου
Εμφανίσεις: 432