Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.για παράταση δηλώσεων φυσικών προσώπων

Η επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στις 20/5/2011 λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, με εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων, γεωργικές επιχειρήσεις, επαγγελματιών που ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα κ.λ.π.
Επίσης από σήμερα 17/5/2011 και μέχρι 31/5/2011 αρχίζει η υποβολή στις Δ.Ο.Υ. δηλώσεων φορολογουμένων με εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρίες, μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις κ.λ.π., ενώ όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους από την εν λόγω κατηγορία φορολογουμένων η προθεσμία λήγει στις 15/6/2011.
Λόγω του ότι ο όγκος των εργασιών αυτών εξαιτίας και της πολυπλοκότητας των νέων φορολογικών διατάξεων και της διαχείρισης των αποδείξεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί σ’ αυτά τα ασφυκτικά χρονικά διαστήματα από τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία κι επειδή το TAXISnet έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα και η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων Ε1 και των συνημμένων εντύπων Ε2 και Ε3 είναι χρονοβόρα, παρακαλούμε να δοθεί παράταση για την υποβολή όλων των δηλώσεων φυσικών προσώπων μέσω του TAXISnet μέχρι 31/7/2011.
Εξάλλου, η εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών γίνεται αυτόματα από το σύστημα και το δημόσιο θα εισπράξει άμεσα τους φόρους σε σχέση με την εκκαθάριση των δηλώσεων από τις Δ.Ο.Υ.
Τέλος, παρακαλούμε να παραταθεί μέχρι 30/6/2011 η προθεσμία υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α., των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας και η προθεσμία υποβολής των μέσω του TAXISnet λήγει στις 23/5/2011.

Γονική Κατηγορία: Ειδήσεις Οικονομικού τύπου
Κατηγορία: Οικονομικός τύπος 2011
Εμφανίσεις: 2602