Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Ergani CardScanner app είναι μια νέα εφαρμογή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και αφορά τους εργοδότες που εντάσσονται στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Μέσω της εφαρμογής γίνεται η ανάγνωση της Κάρτας Εργασίας των υπαλλήλων (σε μορφή QR Code) κατά την προσέλευση - αποχώρηση από την εργασία και αυτόματη υποβολή της πληροφορίας στο Π.Σ. Εργάνη.


Η πρώτη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ξεκινά από 1ης Ιουλίου 2022 για το σύνολο των Τραπεζών της χώρας και τις επιχειρήσεις των Σούπερ Μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Στο χρονικό διάστημα από 1 έως 30 Ιουνίου μόνο οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεούνται στην απογραφική διαδικασία του Ωραρίου Απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.
Με την έναρξη της πρώτης φάσης εφαρμογής της Κάρτας Εργασίας από 1/7/2022, οι επιχειρήσεις της πρώτης φάσης θα πρέπει να κοινοποιούν καθημερινά και άμεσα (σε πραγματικό χρόνο) στο Π.Σ. Εργάνη τα γεγονότα έναρξης και λήξης Κάρτας Εργασίας (στοιχεία πραγματικού χρόνου εργασίας) για κάθε εργαζόμενο που εργάζεται με φυσική παρουσία την εκάστοτε ημέρα στον χώρο της επιχείρησης.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης του συστήματος ωρομέτρησης με τον νέο μηχανισμό της Κάρτας Εργασίας στο Π.Σ. Εργάνη, ενώ για τις επιχειρήσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, το Υπουργείο Εργασίας τους διαθέτει επίσης την εφαρμογή Ergani CardScanner ως εναλλακτικό τρόπο υποβολής.
Η εφαρμογή Ergani CardScanner διατίθεται από σήμερα για δοκιμαστική χρήση από τις επιχειρήσεις της πρώτης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Για το διάστημα της δοκιμαστικής χρήσης, η εφαρμογή θα συνδέεται και θα υποβάλλει δηλώσεις προσέλευσης/αποχώρησης για το μηχανισμό της Κάρτας Εργασίας στο δοκιμαστικό περιβάλλον του ΠΣ Εργάνη:

https://trialeservices.yeka.gr/

στο οποίο έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις, χρήση των κωδικών ΟΠΣ ΙΚΑ/ΕΦΚΑ.
Στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου, και πριν από την έναρξη εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο παραγωγικό περιβάλλον του ΠΣ Εργάνη, με επόμενη ανακοίνωση του Υπουργείου θα διατεθεί η τελική έκδοση της εφαρμογής Ergani CardScanner, η οποία θα συνδέεται στο παραγωγικό περιβάλλον του ΠΣ Εργάνη

https://eservices.yeka.gr/

και θα είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες εφαρμογών για κινητές συσκευές (Google Play, App Store).

Την ίδια ημέρα, οι διαχειριστές του ΠΣ Εργάνη θα ενεργοποιήσουν και την αυτόματη αναβάθμιση κάθε συσκευής tablet ή smartphone που χρησιμοποιεί την τρέχουσα δοκιμαστική (trial) έκδοση, έτσι ώστε όλοι οι χρήστες/εργοδότες της εφαρμογής Ergani CardScanner να συνδέονται από 1/7/2022 στο παραγωγικό περιβάλλον του ΠΣ Εργάνη για τον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.
Σύνδεσμοι για την δοκιμαστική έκδοση Ergani CardScanner mobile app
H εφαρμογή Ergani CardScanner mobile app υποστηρίζει κινητές συσκευές με λειτουργικό android και iOS και η διάθεσή της γίνεται μέσα από τις αντίστοιχες πλατφόρμες Google Play και App Store.

Η δοκιμαστική (trial) έκδοση της εφαρμογής δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη μέσω αναζήτησης στις πλατφόρμες, για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω σύνδεσμοι για το κατέβασμα και την εγκατάσταση της εφαρμογής.
Πλατφόρμα εφαρμογών Google Play: Σε κάθε συσκευή tablet ή smartphone με λειτουργικό android και πρόσβαση στις υπηρεσίες Google Play Services, μέσω του παρακάτω συνδέσμου μπορεί να γίνει εγκατάσταση της εφαρμογής

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gov.ergani.cardscanner

Πλατφόρμα εφαρμογών App Store: Σε κάθε συσκευή με λειτουργικό iOS (iPad και iPhone), μέσω του παρακάτω συνδέσμου μπορεί να γίνει εγκατάσταση της εφαρμογής

https://testflight.apple.com/join/hhitdJHA

αφού πρώτα γίνει εγκατάσταση της ειδικής εφαρμογής TestFlight app που διατίθεται από την Apple για δοκιμές εφαρμογών (περισσότερες πληροφορίες: https://developer.apple.com/testflight/)

Εγκατάσταση TestFlight app:

https://apps.apple.com/us/app/testflight/id899247664

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

 

 

Γονική Κατηγορία: Ειδήσεις Οικονομικού τύπου
Κατηγορία: Επιλογές
Εμφανίσεις: 1842