Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ ΔΟΥ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή των ανέλεγκτων υποθέσεων. Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

Η απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή των ανέλεγκτων υποθέσεων έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 επήλθε η κατάργηση του ΣΔΟΕ και η μετατροπή χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής σε απλά πληροφοριακά δελτία, ότι οδεύουν προς την παραγραφή.

Η Κυβέρνηση λοιπόν αντί να κάνει κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, ας αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της για την διάλυση του ΣΔΟΕ με την ψήφιση του 3ου μνημονίου και το ότι επακολούθησε.
Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι σίγουρα:

  1. Οι εργαζόμενοι που φορτωμένοι με εκατοντάδες υποθέσεις και εισαγγελικές παραγγελίες χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, καθημερινά εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την απειλή των ποινικών αστικών και πειθαρχικών ευθυνών από την μία και των μηνύσεων των φορολογούμενων από την άλλη.

  2. Οι συνεπείς φορολογούμενοι, δηλαδή τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια δηλαδή οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι που θα κληθούν να «μπαλώσουν» τα κενά, από ενέργειες και αποφάσεις του παρόντος και του παρελθόντος που υπονόμευσαν τα Δημόσια Έσοδα και τον εφοριακό κλάδο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Να τροποποιήσει τον Νόμο 4342/2015 για τις ποινικές – αστικές πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών ώστε τα όργανα της φορολογικής διοίκησης, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο και τον βάσει αυτού προσδιορισμό των δημοσίων εσόδων, καθώς και τα όργανά της φορολογικής διοίκησης, στα οποία έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα για την επιδίωξη της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, να υπέχουν αστική πειθαρχική και ποινική ευθύνη μόνο στην περίπτωση που ενήργησαν με δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία στους υπαλλήλους και να ξεκαθαρίσει το νομοθετικό πλαίσιο για την διαδικασία των ελέγχων ώστε να είναι αποτελεσματικοί.

Γονική Κατηγορία: Ειδήσεις Οικονομικού τύπου
Κατηγορία: Επιλογές
Εμφανίσεις: 2267