Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αθήνα 02/08/2013
Αρ. πρωτ.:

ΠΟΛ.1196

 

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση της υπ΄ αριθ. 233/2013 Γνωμοδότησης του Β΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με την επανάληψη διαδικασίας σε εκτέλεση πρωτόδικων αποφάσεων και την παράλληλη άσκηση έφεσης»

 

Σας κοινοποιούμε την αναφερόμενη στο θέμα υπ΄ αριθ. 233/2013 Γνωμοδότηση του Β΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με την εκτέλεση εφετειακών υπέρ του Δημοσίου αποφάσεων - που εκδόθηκαν κατά πρωτόδικων αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων οι οποίες διέτασσαν επανάληψη της διαδικασίας έκδοσης της πράξης - ενώ είχε ήδη εκτελεστεί ή πρώτη απόφαση για επανάληψη της διαδικασίας και ειδικότερα ως προς την ορθή διενέργεια της απαιτούμενης βεβαίωσης βάσει αυτών.
Σύμφωνα με την ως άνω γνωμοδότηση και κατά την ομόφωνη γνώμη του Β΄Τμήματος, η Διοίκηση, δυνάμει της απόφασης δευτεροβάθμιου διοικητικού δικαστηρίου με την οποία αναβιώνει η αρχική προσβαλλόμενη πράξη, θα πρέπει να επαναβεβαιώνει την οφειλή με βάση την πράξη που αναβίωσε και να διαγράφει την οφειλή η οποία έχει βεβαιωθεί μετά την επανάληψη της διαδικασίας σε εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης. Επίσης, η εφετειακή απόφαση με την οποία αναβιώνει η αρχική πράξη, κατισχύει τυχόν πρωτόδικης ή άλλως εφετειακής απόφασης η οποία δέχεται προσφυγή του φορολογουμένου και ακυρώνει την νεώτερη πράξη που εξεδόθη κατόπιν επανάληψης της διαδικασίας.

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 4028