Εκτύπωση

Αθήνα 28/11/2018
ΥΠΕΡΓ.:
Φ.Δ15/Α/60089/1662


ΘΕΜΑ:
Υπαγωγή ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4554/2018 (ΦΕΚ 130 Α’).

 

Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής - Διαδικασία - Προϋποθέσεις


1. Οι δημοσιογράφοι παλαιοί ασφαλισμένοι κατά τη διάκριση του ν. 2084/1992 (υπακτέοι στην υποχρεωτική ασφάλιση μέχρι την 31.12.1992) προερχόμενοι από το πρώην ΤΣΠΕΑΘ, οι οποίοι διατηρούσαν παράλληλα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών για δημοσιογραφικές υπηρεσίες και εξ αιτίας αυτού κρίθηκαν υπακτέοι στην ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ δύνανται να αιτηθούν τη διαγραφή των βεβαιωμένων και μη οφειλών τους προς τον πρώην ΟΑΕΕ, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων. Τυχόν καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους αυτούς ποσά έναντι των ανωτέρω οφειλών δεν επιστρέφονται και δεν αναζητούνται, λαμβάνονται όμως υπόψη κατά τον κανονισμό της σύνταξης σύμφωνα με τις ειδικότερες προβλέψεις του ν. 4387/2016.
2. Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά.
3. Προϋποθέσεις υπαγωγής του αιτούντα στις δια- τάξεις του άρθρου 3 του ν. 4554/2018, ορίζονται: α) η υπαγωγή στους δύο φορείς να έλαβε χώρα για δημοσιογραφικές υπηρεσίες και β) η πλήρης ασφάλιση στο πρ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κατά το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διαγραφή οφειλών από τον πρ. ΟΑΕΕ. Η προϋπόθεση της πλήρους ασφάλισης συντρέχει ακόμη και όταν δεν έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.
4. Οι ρυθμίσεις του παρόντος εφαρμόζονται στις περιπτώσεις υπακτέων σε αυτές προσώπων των οποίων οι υποθέσεις βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας ακόμη κι αν η υπαγωγή στην ασφάλιση έχει χωρήσει με δικαστική απόφαση.
5. Από την υποβολή αιτήσεως υπαγωγής στις διατάξεις της παρούσας εκ μέρους του ενδιαφερομένου μέχρι την έκδοση απόφασης από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα, αναστέλλονται τα μέτρα διοικητικής εκτέλεσης σε βάρος του οφειλέτη. Η ανωτέρω αναστολή δεν επέρχεται σε περίπτωση προδήλως αβάσιμης ή προσχηματικής αίτησης.

 

 

Άρθρο 2
Έναρξη εφαρμογής


Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Γονική Κατηγορία: Ασφαλιστικά
Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΕΦΚΑ
Εμφανίσεις: 2149