Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει σήμερα στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της προκλητικής και αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία οδηγούνται σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη στη σειρά την ΕΡΤ, και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σε δήλωση προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αναλυτικά αναφέρει: «Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο θέλουμε να καταγγείλουμε την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης που βάζει λουκέτο στην ουσία στη δημόσια ενημέρωση, πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, πρόκειται για συνέχεια του δόγματος «νόμος και τάξη» - και με τον τρόπο που ανακοίνωσε αυτή της την απόφαση - είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια όλο και περισσότερων ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έγκαιρα το ΚΚΕ είχε επισημάνει ότι πρέπει να σημάνει συνολικά συναγερμός, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, συνολικά για τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Δεν είναι μόνοι τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συναντήσουν, να βρουν τη μαζική λαϊκή υποστήριξη, τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη, τη συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους, με τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας».


Αυτή τη φορά θα υπάρξουν οι "όροι και οι προϋποθέσεις";

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να διαφυλάξουν αποφασιστικά οι ίδιοι τον αγώνα τους. Καλούμε την υπόλοιπη αριστερά να σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Για να μην ξεπουληθεί κι αυτός ο αγώνας, για να μην ξανακούσουμε ότι "δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις" για να συνεχιστεί και να νικήσει.

Όρος και προϋπόθεση για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση είναι η οργάνωση του αγώνα να περάσει στις συνελεύσεις και στις απεργιακές επιτροπές, μακριά και έξω από τη γραφειοκρατική λογική και πρακτική των συνδικαλιστών θαμώνων της διοίκησης και των υπουργικών γραφείων. Καμία εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές του συμβιβασμού και της υποταγής.

Όρος και προϋπόθεση είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό τους. Γιατί πλέον δεν υπάρχουν "κλαδικοί" αγώνες, κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, μέχρι να στείλουμε τη συγκυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο που υπηρετούν στη χωματερή της ιστορίας όπου ανήκουν.

Οι εγκαταστάσεις και η συχνότητα της ΕΡΤ να γίνουν βήμα του αγώνα και της ελπίδας όλων των εργαζομένων που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των μνημονίων και της καπιταλιστικης κερδοφορίας. Όλοι εκεί! Θα νικήσουμε!

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στο κτίριο της ΕΡΤ βρέθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για πραξικόπημα το οποίο στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό.

«Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε ο Α. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ αλλά και κατά του ελληνικού λαού στο σύνολό του». «Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι δήθεν κόπτονται για τη σπατάλη», δήλωσε σημειώνοντας πως «αποφασίζουν να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση σαν να είναι τσιφλίκι τους... παρακάμπτοντας τη Βουλή».

«Η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση πρώτον στο πλαίσιο των ανθρωποθυσιών που απαιτεί η τρόικα και δεύτερον διότι θέλει να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, όπως η τελευταία λειτουργούσε την περίοδο της δικτατορίας», τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους «να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την αυταρχική απόφαση, αλλιώς θα έχουν ακέραιη την ευθύνη για όσα θα γίνουν στην ΕΡΤ».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγοντας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου προειδοποιώντας πως όποοι κόψουν το σήμα της ΕΡΤ χωρίς απόφαση της Βουλής και του ΕΣΡ θα έχουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της ΕΡΤ αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα», συμπληρώνοντας όμως ότι «δεν θα λειτουργήσουμε σπασμωδικά».

ΚΚΕ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για «προκλητική απόφαση» της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει πως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Σε δεύτερη ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει: «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΘΥΣΙΑ Η ΕΡΤ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα κυβερνητικά σχέδια κλεισίματος ή συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που προωθεί με τον πιο κυνικό τρόπο η τρικομματική χούντα».

«Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, καθώς η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως να βρει μαζεμένους μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους για να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Ο ακρωτηριασμός της ΕΡΤ θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις, σε κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και σε ακόμα πιο έντονο περιορισμό του δικαιώματος του λαού στην πληροφόρηση», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεχίζει:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων. Στηρίζει τις αποφάσεις αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν με μαζική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα τον αγώνα της ΕΡΤ. Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι "σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι" των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.

Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Μικρές Ειδήσεις
Εμφανίσεις: 4301