Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το εργατικό δίκαιο καταλύεται ,καταργούνται Σ.Σ.Ε και η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, σε «Ινδία της Δύσης».

Μετά τις ανεξέλεγκτες φοροκαταιγίδες, τα «χαράτσια» στα ακίνητα, την συνεχή οικονομική αφαίμαξη των μισθωτών, την «αιμορραγία» των συνταξιούχων, την φορολόγηση της «φτώχειας». Με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000€, ανακοίνωσαν και την μη επέκταση των Σ.Σ.Ε. Με αυτά τα εισπρακτικά, ανάλγητα και δυσβάσταχτα μέτρα διαμορφώνουν συνθήκες κοινωνικού και οικονομικού «κραχ», βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση, τα «λουκέτα», την ανεργία και την εξαθλίωση. Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας καταρρέει, προς όφελος του διεθνούς και εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου.

Δημιουργούν σκόπιμα μια εθνική κατάθλιψη, στρέφουν τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια σε όποια ομάδα πρόκειται να πλήξουν, χρησιμοποιούν τα πιο ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα, προκειμένου να προχωρήσουν στο μεγάλο «ξεπούλημα» του δημόσιου πλούτου, στην εκποίηση των κερδοφόρων και κοινωνικά αναγκαίων κρατικών επιχειρήσεων, κυριολεκτικά «για ένα κομμάτι ψωμί».

Το θράσος τους είναι πρωτοφανές, αφού έχουν πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κόσμου της εργασίας από τη Μεταπολίτευση και μετά, αφού λήστεψαν κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, «ορέγονται» τώρα να βάλουν χέρι και στην ΕΓΣΣΕ, στον κατώτατο μισθό πείνας των 740€. Στο όνομα μιας δήθεν ανταγωνιστικότητας σκοπεύουν να καταργήσουν κάθε κοινωνική προστασία, σκοπεύουν να αφανίσουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στους χώρους δουλειάς.

Δεν θα σας αφήσουμε να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

Authors: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Ανακοινώσεις σωματείων
Εμφανίσεις: 4079