Εκτύπωση

Αθήνα 22/09/2023
Αρ. πρωτ.: 41391


ΘΕΜΑ: Διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Πληροφορίες Φορολογικού Μητρώου» στο Π.Σ. «Άτλας» του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


 

Διατίθεται η διαδικτυακή υπηρεσία «Πληροφορίες Φορολογικού Μητρώου» της ΑΑΔΕ, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία της παρ. 1Β περ. α΄ και β΄ του άρθρου 17 του Ν. 4174/2013 και, συγκεκριμένα:

i. τα κάτωθι στοιχεία φυσικών προσώπων:

- Α.Φ.Μ.

- Δ.Ο.Υ.

- Επώνυμο

- Όνομα

- Ονοματεπώνυμο πατρός

- Ονοματεπώνυμο μητρός

- Ημερομηνία γέννησης

- Τόπος γέννησης

- Πλήρη στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας

- Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας,

ii. τα κάτωθι στοιχεία νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων:

- Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)

- Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.)

- Επωνυμία

- Διακριτικός τίτλος

- Πλήρη στοιχεία διεύθυνσης της έδρας

- Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας,

στο πληροφοριακό σύστημα «Άτλας - Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕ» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΑΕ, με σκοπό την άντληση στοιχείων μέσω του ΑΦΜ των Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης που πιστοποιήθηκαν με OAUTH στο πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» για τη δημιουργία και ενημέρωση των στοιχείων του προφίλ των ως άνω νομικών προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 2 του Ν. 4957/2022, την υπ΄ αρ. 4216/05.04.2021 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΥΠΑΙΘ και ΕΔΥΤΕ ΑΕ και την υπ΄ αρ. 1753/12-10-2021 απόφαση ένταξης.

 

Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας

 

1. Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. και Ψ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

2. Ο φορέας έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανόμενων πληροφοριών και, κατ΄ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο.

Οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες του πληροφοριακού συστήματος υποχρεούνται να κάνουν χρήση των πληροφοριών αποκλειστικά και μόνο για την επίτευξη του σκοπού, που περιγράφεται στην παρούσα απόφαση.

 

Έναρξη ισχύος

 

Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 302