Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αθήνα 17/10/2013
Αρ. πρωτ.: 1158184

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις περί του ΕΕΤΑ (Πιστοποίηση αναπηρίας ολικά τυφλών- Οικογενειακό εισόδημα).

 

Με αφορμή ερωτήματα που μας υποβάλλονται σχετικά με την επιβολή ΕΕΤΑ σας επισημαίνουμε ότι:

Α. Για την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή (0,5) κατά τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ λόγω αναπηρίας ακολουθείται η διαδικασία που ορίζεται στην ΠΟΛ. 1101/13 απόφαση. Ειδικότερα για την πιστοποίηση και το ποσοστό της αναπηρίας έχει εκδοθεί η ΠΟΛ. 1195/2013 εγκύκλιος.
Διευκρινίζεται ότι, για την πιστοποίηση της αναπηρίας στους ολικά τυφλούς (δηλαδή για την επ΄ αόριστο κρίση), στις περιπτώσεις που δεν προσκομίζεται από τους φορολογούμενους το σχετικό πιστοποιητικό από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής τους στο μητρώο τυφλών, που εκδίδεται από την αρμόδια νομαρχιακή υπηρεσία (τμήμα Πρόνοιας της Νομαρχίας).
Β. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, προκειμένου να διαγραφεί ή να υπολογιστεί το τέλος με μειωμένο συντελεστή, υφίσταται -κατά το νόμο- ως κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα του φορολογουμένου, λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αναγράφονται στον Πίνακα 4 καθώς και αυτά που αναγράφονται στις περιπτ. 3 και 6 του Πίνακα 6 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2013.

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 4374